wrobellos napisał(a):ppiotrek napisał(a):jak ktoś tutaj pisze, że mu crx pali poniżej 7 to aż mi się śmiać chce
da sierowna jazda w trasie przy dobrych warunkach i nawierzchni najlepiej latem, np autostrada z v=80-100 km/h
wszystkie filtry nowe,swiece, sprawna sonda i waskie opony na feldze 14, wyregulowane zawory i zaplon
![]()
mozna jescze zmienjszyc opory powietrza i 5/100 jest nasze
Hmm, nikt na forum nie zmniejszał oporów powietrza
Jeżdżę bardzo spokojnie, wszystko sprawne, filtry wymienione, opony 185. Oceniam wypowiedzi przez pryzmat swojego auta. Może mam za ciężką nogę, albo to wszystko z powodu pogody...
Ale nie uwierzę, że komuś rex spalił tak mało póki sam się nie przekonam. Jutro znów jadę w trasę zobaczymy jak będzie. Przykładowe wypowiedzi, które według mnie są fikcją - poniżej.Ender napisał(a):w trasie 5-5,5L
leon-pro napisał(a):Mnie Crka, którą sprowadzałem w pażdzierniku z Niemiec na części spaliła na autostradzie przy predkości 120-140km/h - 6.2 litra na 100km.![]()
Bastek napisał(a):To moj rekord to 5,8L![]()
Jazda troche po miescie i troche w trasie

):

silnik przestał wkręcać na obroty i sruuu... ale ktoś z forum (tak mi się wydaje) parę minut po tym akurat jechał i się zatrzymał, i załatwił 2L
a żeby nie było tak całkiem OT, to ostatni pomiar prawie 100% miasto- 8,8L