Pojeździj więcej i daj znać
a na następny raz uszczelka pod głowicę tylko i wyłącznie z ASO dokręcona momentem 85NM -> forum/viewtopic.php?t=40385sebas napisał(a):Przez te 250km mogłeś mieć zapowietrzony układ i płynu gdzieś jeszcze mogło zassać do układuPojeździj więcej i daj znać
a na następny raz uszczelka pod głowicę tylko i wyłącznie z ASO dokręcona momentem 85NM -> forum/viewtopic.php?t=40385
chmiel90 napisał(a):a ten górny wąż powinien byc twardy na rozgrzanym silniku?? bo u mnie po kilku km jest twardy taki nabity powietrzem jakby, czy to znaczy ze tam sa gazy spalinowe??
Pablito_iP napisał(a):chmiel90 napisał(a):a ten górny wąż powinien byc twardy na rozgrzanym silniku?? bo u mnie po kilku km jest twardy taki nabity powietrzem jakby, czy to znaczy ze tam sa gazy spalinowe??
Jakieś ciśnienie w układzie zawsze jest - zależy jak bardzo ten wąż jest twardy.
Zrób prosty test: zobacz czy po zanurzeniu wężyka idącego do zbiornika wyrównawczego w wodzie nie widać bąbelkowania.
Co do górnego węża chłodnicy - u mnie było w nim większe ciśnienie niż być powinno ze względu na brak prawidłowego obiegu (chłodnica w większej części po nagrzaniu silnika była i tak zimna). To pewnie wyjątki ale sprawdź na wszelki wypadek.
Jak z poziomem oleju? Nie wzrósł po tym jak zaobserwowałeś ubytek płynu?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości