Komora silnika

Ryba88
Forumowicz

przez Ryba88 » 2010-01-17, 15:43

Bardziej juz myslałem lakierowanie całej komory z odkrecaniem wszystkiego.
A co do malowania zaprawka, to nie sa az takie koszta i chyba w tym kierunku pójde.

Chyba się nie zrozumieliśmy (tak sądzę). Mnie chodziło o to, że oddajesz auto do lakiernika na "zaprawkę" czyli miejscowe malowanie uszkodzenia, wraz z cieniowaniem. A nie, że sam będziesz robił. Jeśli lakiernik się przyłoży to na prawdę nie zauważysz różnicy więc nie ma sensu malowac całej komory, no chyba, ze gdzie indziej też masz porysowaną czy coś i Ci to przeszkadza.

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2010-01-17, 16:37

komore aby pomalować to jest akurat rybka bo są tam kąty, kanciki itd. to nie dach czy maska lub drzwi że masz jednolitą płaszczyznę i jednakowo pomalować... tam już amator sobie poradzi nawet z komorą bo bach bach ciach i pomalowane... jeżeli robisz swapa to maluj bo będzie przynajmniej czysto i jak nowo ;)... ja tak robiłem bo bym potem maske wstydził się otwierać... a kolor niemusi być całkowicie identyczny bo i tak róznicy nie bedzie widac... wnętrze powinno być w macie niewiem jak ty chcesz zrobić, ja robiłem jak buda...
Obrazek

polkar
Administrator

Samochód: del Sol

przez polkar » 2010-01-17, 23:12

Ryba88, mam na mysli, ze jak oddam cała komorę do lakierowania to ,,trochę zapłacę,, a jak na zaprawke to zapłace duzo mniej. To miałem na mysli.
Ale jeszcze nic nie postanowione, jak na razie jestem przyblokowany sprzedaza swojego swapa. To bym chciał zrobic najpierw, bo jak wyjme silnik, to znowu nie bedzie chetnych, bo potencjalni kupujący beda wymyślac, ze silnik nie w aucie i nie sprawdzili jak to jezdzi... :(
Na razei czekam na kupca. Potem postanowie czy dac do malowania cała komorę, czy dac na zaprawke czy faktycznie fajna wlepe nakleic, bo tutaj na forum tez podsuneliscie ten pomysł, a tez u kumpla w Toyocie widziałem fajna wlepe w komorze silnika....
HOTMOT.pl

Poprzednia strona