POMOCY PRZY KONCOWCE NA GORNYM WAHACZU
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

Dycha
Forumowicz

POMOCY PRZY KONCOWCE NA GORNYM WAHACZU

przez Dycha » 2005-11-02, 20:33

Wiem juz wsio jak sciagnac itd itd. Ale klopot polega na tym ze kupilem koncowke wsio z katalogiem sie zgadzalo itd, jak kupilem i dzis scignelem wahacz okazalo sie ze ten co kupilem jest za dlugi itd. wiec nie pasi, co sie okazalo ze kolo mi dal w sklepie z wahacza dolnego. troche sie wkur...... bo rozebrane auto stalo i teraz musialem to zlozyc ze stara koncowka bo do pracy musze czyms dojezdzzac.
Pytanie moje polega ,a w zasadzie prosba czy moze mi ktos kto ma dojscie kupic taki drazek ( wsyztskie koszta oczywiscie poniose ) u mnie niema czegos takiego a wahacz nowy za 200zl to taki sobie pomysl. Ta koncowka ma nakretke taka cieta kilka razy tzn nakretke i na gwincie jest miejsce na zawleczke. Bede wdzieczny za pomoc . Chcialbym to zrobic jak najszybciej bo koncowka na serio jest wyj.... i bije niemilosiernie. z gory dzieki za pomoc

[ Dodano: Sro Lis 02, 2005 10:23 pm ]
Nie no nie wierze chlopaki pomorzcie, cos czy to ejdnak nie jest wymienne?
Pozdrowienia dla Hondziarzy !!!

ZiG HRC
Forumowicz

przez ZiG HRC » 2005-11-03, 00:25

kukus
Forumowicz

przez kukus » 2005-11-03, 07:38

http://www.nipponcar.com.pl/strona.php?6631

tutaj panowie maja w cenie 57zl. dwa leza obok mnie a III dzis kumpel w nocy zabral by dzis montowac.

[ Dodano: Czw Lis 03, 2005 2:02 pm ]
no i ciekawe czy lipy nie ebdzie. Turbo pojechal dzis ze sworzniem do magika i ten mu powiedzial ze nie wymienny... ze on tego nie zorbi. ze albo caly wahacz albo regeneracja za 100zl. ktos moze poradzi jakiegos dobrego czlowieka na terenie wawy czy okolic coby nie wymyslal i wymienil.
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior

Dycha
Forumowicz

przez Dycha » 2005-11-03, 17:10

Czyli to jest wymienne najwyzej wyciac gumowka i wprasowac tak?
Pozdrowienia dla Hondziarzy !!!

kukus
Forumowicz

przez kukus » 2005-11-03, 18:16

szukaj Panie szuuukaj!!

masz zeby nie bylo ze wujek zly:
forum/viewtopic.php?t=3302&start=0

[ Dodano: Czw Lis 03, 2005 5:04 pm ]
eh ja juz nie wiem jak to jest. jedni mowia ze nie wymienny inni mowia ze wymienny. Turbo wlasnie u mechola uslyszal ze niewymienny ja dzownilem do czlowieka (wielu z Was go zna) i mowi ze nie ma problemu wiec w tym temacie chyba juz nic konkretnego nikt nie napisze
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior

jaro21dnb
Forumowicz

przez jaro21dnb » 2005-11-04, 12:12

witam panowie
wiec sprawa wyglada tak ze po trochu kazdy ma racje
jezeli chodzi o sworzen zwrotnicy gornego wachacza ta sa dwa rodzaje tzn:
- jest wachacz z wymiennym sworzniem(czyli da sie sam sworzen wymienic)
- jest wachacz gdzie sworzen jest na stale czyli trzeba wymienic caly wachacz aby byl dobry sworzen(element caly sie kupuje w sklepie,wachacz+sworzen razem)

co do takich rzeczy to mam wszystkie elementy zawieszenia przedniego i tylniego do sprzedania i cala ceerke ed9 91 rok na najdrobniejsze czesc,zreszta dycha wie bo z nim gadalem,tymbardziej ze robilem cale przednie zawieszenie u siebie ,zmienialem wszystkie sworznie na nowe japonia i wszystkie tuleje met-gumowe na wachaczach tez japonia

wiec jak cos to pisac lub dzwonic A TY JAK CHCESZ DYCHA TO SIE DOGADAMY CO DO TEGO SWORZNIA LUB CALEGO WACHACZA Z NOWYM SWORZNIEM

pozdrawiam
DZWONIC PISAĆ I PYTAĆ ZAWSZE POMOGE