zawor ssacy zamyka sie na poczatku suwu sprezania, kiedy tlok idzie juz w gore, pod koniec suwu pracy otwiera sie zawor wydechowy, pod koniec suwu wydechu zamyka sie zawor wydechowy, otwiera ssacy, dwa zawory otwarte jednoczesnie, wiec to nie jest tak ze jak jest dany suw to jest otwarty dany zawor, zawory otwieraja sie tak jak jest ustawiony rozrzad, dlugosc wzniosu krzywki, mozna fajnie pokombinowac z nawet seryjnym rozrzadem w rexie, ja tak mialem przestawiony, ze do 5 tys, jechal jak maluch, ale po przekroczeniu 5k robil sie pocisk, ustawilem rozrzad na serie, i dol sie poprawil mocno, ale gora spadla znacznie
, wlasnie przez otwarcie, zamkniecie zaworow, mozna w latwy sposob wplynac na kulture i osiagi silnika w danym zakresie obrotowym, ale nie radze sie bawic jak ktos sie na tym nie zna

mr073k napisał(a):Paweł, mylisz siezawor ssacy zamyka sie na poczatku suwu sprezania, kiedy tlok idzie juz w gore, pod koniec suwu pracy otwiera sie zawor wydechowy, pod koniec suwu wydechu zamyka sie zawor wydechowy, otwiera ssacy, dwa zawory otwarte jednoczesnie, wiec to nie jest tak ze jak jest dany suw to jest otwarty dany zawor, zawory otwieraja sie tak jak jest ustawiony rozrzad, dlugosc wzniosu krzywki, mozna fajnie pokombinowac z nawet seryjnym rozrzadem w rexie, ja tak mialem przestawiony, ze do 5 tys, jechal jak maluch, ale po przekroczeniu 5k robil sie pocisk, ustawilem rozrzad na serie, i dol sie poprawil mocno, ale gora spadla znacznie
, wlasnie przez otwarcie, zamkniecie zaworow, mozna w latwy sposob wplynac na kulture i osiagi silnika w danym zakresie obrotowym, ale nie radze sie bawic jak ktos sie na tym nie zna
gruby126p1 napisał(a):jezeli opoznisz to zawor zdarzy sie delikatnie otworzyc i nastepuje zaplon
a poza tym mieszanka była by już praktycznie całkowicie rozprężona

klaper napisał(a):dobrA chlopcybo juz sie temat zmienil heh...to co polecacie mam juz zalorzony 4-2-1 od jakiegos cifa chyba i teraz tak rura 60mm mysle zeby dac jakis srodkowy i jaki ten ostatni zeby to jakos fajnie mruczalo a nie pierdzialo....
bo juz sie temat zmienil heh...to co polecacie mam juz zalorzony 4-2-1 od jakiegos cifa chyba i teraz tak rura 60mm mysle zeby dac jakis srodkowy i jaki ten ostatni zeby to jakos fajni
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości