najwięcej odczujesz zmieniając kolektor, wywalając katalizator, dając 2" przelot. Dajac pełen przelot masz jednak hałas-jeżeli to cię nie zraża to odpowiedź masz. Można dać też końcowy tłumik nie 2" tylko z seryjnym mocowaniem, będzie dużo ciszej i (ponoć troszkę słabiej-ale wątpię żebyś to odczuł-przynajmniej ja tego nie odczułem, a co więcej wydaje mi się że jest wręcz przeciwnie. ale nie potwierdziłem tego puki co na hamowni- wydech powinien się zawężać-tak mi doradził spec od wydechów jak zakładałem-uparłem się na pełen przelot i po jakimś czasie zmieniłem na dobry seryjny wydech końcowy)
też mam takie odczucie że przed pełnym przelotem (na środkowym elemencie seryjnym) tak jakby było trochę lepiej w moim przypadku jedyny plus przelotu to to że potrafi czasami puścić marchewe
uklad 2", wrzucic pojemny tlumik srodkowy, np z benzynowego passata 2.0T, na koniec dac jakis tlumik, ktory jest tlumikiem nie tylko z nazwy, czyli czyms co tlumi dzwiek wydechu a nie pierdzi (wm sport i tym podobne odpada), najlepiej jakis poprzeczny przelotowy, wyboru raczej duzego nie ma, ja mam edex polskiej produkcji tlumik i daje tak zajebisty dzwiek ze nie zamienilbym na zaden inny
2" na pustym kacie i na środkowym też potrafi.. myślałem że może za dużo paliwa dostaje sonda czy coś ale nie zauważyłem większego spalania mieszczę sie w 8-9 litrach