siema, jak w temacie chce sie dowiedziec czy jest mozliwe zeby wrzucic d16z5 do civica V i ewentualnie co moglo by nie podejsc, jakie zmiany i koszta sie z tym wiaza?;P
a cos wiecej??? bo tez byl bym zainteresowany tym, bo mam w civie, d15b2, osprzet, silnik d15z3 VTEC-E, nie mam to takiego buta jak d16, wiec tez sie nad tym zastanawialem, co bedzie potrzebe:
-silnik d16z5 normalne
-skrzynia l3???
-polosie??
-jak z poduszkami
-co z osprzetem, licznik, wiazki, itp. nawet male info sie przyda bo reszte ogarne sam i mniej wiecej koszta jakie potrzeba, nie wliczajac zakupu silnika, co jeszcze trzeba by kupic wtedy
Trochę bez sensu pakować do takiej rozwojowej budy taki stary silnik, co prawda bywały w nich A9 ale to już takie niedobitki, części coraz mniej do Z5, panewki się sypią, poza tym cofać się do obd0? Wolałbym dołożyć i swapnąć z6 albo chociaż mini-me jak macie zdrowe bloki i już będzie lepiej.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
problem w tym ze przy wypadku u mnie dostala podluznica ale mechanicznie wszystko hula wiec silnik, polosie, poduszka itd wszystko mam z crx, jedynie co to pompe wspomagania dodatkowa bym potrzebowal no i civa bez silnika;p jakos nie podchodzi mi pomysl wyciagania podluznicy:/ 4 slady mnie nie bawia i siciaganie w ktora kolwiek strone;] swap samemu sprzet i material niby mam;D najlepiej by bylo gdyby sie wypowiedzial ktos kto to robil
Ja za 2-3tyg bede robił swapa na Bserie, jesli jestes zainteresowany moim silnikiem to zapraszam.
D16Y8 z solki z 1996r, przebieg 180tys km, książka serwisowa, uzytkuje auto prawie 5 lat, wsio idealnie chodzi.
Jak coś to dzwoń 609-658-166 lub pisz.
Wole sprzedac teraz dopuki jest mozliwośc jazdy próbnej, jak silnik jest jeszcze w aucie. Wole zeby klient sam sobie sprawdził przed zakupem.
ale skrzynie tez bym przelozyl;] chce silnik i skrzynie miec z mojego rexa tylko nie wiem jak to podejdzie;] wlasnie nad tym caly czas mysle i czekam bo moze jakis rex sie ukaze maska itp to bym swojego zrobil;] tak narazie jestem w fazie pomyslow ale civic z sercem rexa moglby byc ciekawy=] i przy okazji czym sie rozni sohc a dohc?;>
skrzynia musi być z 5 gena bo masz hydro , inaczej mocowaną skrzynie do budy i vss . Moje była A9 jezdzi obecnie w 5 gen spytaj się użytkownika "womer" z H3M ,chłopaki sami zrobili swapa i na pewno pomogą , doradzą
udalo mi sie znalezc crx wiec zostaje przy tym pieknym autku=] ale dzieki za pomoc moze kiedys przezuce do civica siniczek jak bede potrzebowal wiekszego auta;P teraz mysle nad wlozeniem jakiegos 2,0- 3,0 do crx jako auto zabawke:)