WITAM.mam maly problemik z zonki autem podczas rutynowego przegladu moj mechanik zauwazył w okolicach łapy przy pasku rozrzadu pekniecie bloku silnika jest to nie duza rysa ale saczy sie tam minimalnie olej.wiem ze to miejsce jest obciazone czy mozna z tym cos zrobic oprocz spawania alumnium???
ps 1.i co wazne słyszalem dwie terorie zdjac blok zespawac i juz
2. spawac blok na aucie przy obciazeniu
jesli ktos to robil to dajcie znac aby dwa razy nie robic tego samego.pozdrawiam
lepiej na aucie
alu ma to do siebie ze dobrze cieplo przewodzi i sie odksztalca
jak zawiozlem obudowe skrzyni do spawania (rozlozona) to juz pozniej tak ise ponaprezala, ze nie moglem jej zlozyc i byla do wywalenia
turbo dziura zostala stworzona by dac szanse V8
sprzedam: - lsd s80 -500zl, osprzet b18c4 i b16a2
- dol k24 - 1500zl
- ek4 anglik na czesci
- walki stage1 do k
- dol k24 - 1500zl
- ek4 anglik na czesci
- walki stage1 do k
NO wlasnie luknolem w manuala wiec ta rysa jest bezposrednio koło lapy i mysle bzyq masz racje lepiej spawac na obciazeniu bo wystepuje wtedy naprezenie materialu no i spaw bedzie pewniejszy dzieki panowie za pomoc ps pozwoliłem sobie kliknac na POMOGL
blok musi byc goly rozebrany, inaczej popali ci wszystkie uszczelki, gumki itp
na zlozonym silniku ktos ci to oczywiscie pospawa ale tylko na twoja odpowiedzialnosc i bez gwarancji
ogarniety spawacz nic nie popali, zreszta jakie masz uszleki z przodu silnika
- dol k24 - 1500zl
- ek4 anglik na czesci
- walki stage1 do k
przeciez masz wode w silniku ktora chlodzi go bardzo skutecznie
- dol k24 - 1500zl
- ek4 anglik na czesci
- walki stage1 do k
bzyq2001, to chyba nie wiesz co się dzieje przy spawaniu, jakie temp powstają , a pozatym nawet na skreconym się może pokrzywić wszystko... spróbować można ale ja daje temu 40% szans
mojznajomy ma pekniety blok w megance i ma sklejony jakims klejem a na zewnarz ma przykrecona taka late z blachy 3ki taki blockguard i kula juz ze 2 lata blok pekl po bliskim spotkaniu z kraweznikiem
plasko oczkowe 32 w kontakcie z szyba calibry powoduje zamieszanie!