Witam panowie nie mam kompresji w cylindrach i prawdopodobnie przestawił sie rozrząd w ED9 jak myślicie ile morze kosztowa robota tego u mechanika ?????
Oj to chyba przepłaciłeś, tyle to się płaci jak trzeba pół silnika rozebrać żeby się do rozrządu dostać. W Rex'ie trzeba przecież tylko koło zdjąć. U mnie w warsztacie krzykneli za taką operację 100PLN.
No tak, normalny warsztat. Był dopiero co otwarty. I miał uprawnienia do robienia przeglądów technicznych itd. (okręgowa stacja kontroli), w tym samy zakładzie zapłaciłem 10PLN za diagnostyke zawieszenia no i przeniesienia napędu (na szarpakach + wleźli pod spód i tam badali+na koniec jeszcze po placu pojeździli) - znaczy na początku mówili że wezmą odemnie 20PLN ale na koniec wzięli 10PLN.
Kurcze, nie wiem skad te rozbieżności cenowe.. ja już miałem części i chciałem tylko sama wymiane.
Kurcze, żebym nie był gołosłowny że to stodoła była: http://www.chojdak.za.pl/galeria.php - to adres tego warsztatu
Kumpel był w tym samym zakładzie to za zmiane rozrządu w Mondeo '97 chyba 1.8 zapłacił 180PLN ale tam trzeba było lampy i coś jeszcze rozbierać.