Bonusss napisał(a):ustawiłem jak ma być. lepiej jedzie ,szybciej się wkręca na obroty ale nie trzyma mi na biegu jałowym, chodzi chwile i zaraz gaśnie. wyskoczył mi błąd nr 14, czujnik regulacji biegu jałowego ,zrobiłem reset i błąd zniknął ale problem został. co może być przyczyna ? na złym ustawieniu rozrządu chodził nierówno ale trzymał w miarę, a teraz chodzi równo ale gaśnie.
silniczek krokowy przeczyściłem, a śrubka regulacji przy przepustnicy wykręcona prawie na maxa.
sprobuj poluzowac zaplon (3 sruby w tym jedna niewygodna dosyc) i nim poruszaj na odpalonym silnikku w lewo badz w prawo zobacz czy moze w ktoryms miejscu wskoczy Ci na obroty i jak tak sie stanie dociagnij srobami.
[ Dodano: 2009-02-28, 20:37 ]
atom1 napisał(a):widac ze kolega ma wske albo komara i pcha tam druta i srubokret.. a nastepnie nie majac rozrzadu ustawia zaplon
no patrz nie pomyliles sie z tym ze mam komarka ale z tym ze pcham drut albo srobokret sie pomyliles bo nie pcham ale delikatnie wkladam. moze masz jakis genialny sposob i lepszy i prostszy od tego ktory zaprezentowalem zeby sprawdzic w jakim polozeniu jest 1 tlok to napisz go tutaj to juz zawsze sie bede trzymal Twojego "przepisu"
[ Dodano: 2009-02-28, 20:38 ]
synek napisał(a):a co z napinaczem? stary zostal?
tak napinacz zostal ten sam i wszystko gra do tej pory.