jak ktos wie to niech mi powie mam silnik d16z5 ale padl poraz kolejny teraz moje pytanie czy silnik d16a9 wejdzie bez zadnych problemow a dokladniej mi chodzi czy skrzynia i reszte osprzetu z d16z5 bedzie pasowal do d16a 9
Ostatnio edytowano 2009-03-11, 23:56 przez szakalbmx, łącznie edytowano 1 raz
przekładasz goły silnik kolektory i elektryka zostaje ze starego mechanicznie są to identyczne silniki było o tym wiele razy. robiłem taką przekładkę i wszystko pasiło
szakalbmx, ja wsadziłem A9 zamiast Z5 i nawet niemusisz nic zmieniac! ja miałem Z5 wyciągłem go i wsadziłem A9 bedzie jedno podciśnienie wiecej na ssącym to dasz zaślepke jakąś i bedzie ok komputera tez niemusisz zmieniac bo jak założysz kolektor 4-1 z Z5 to sonda przecież zostanie sprzęgło tez pasuje wyciągasz stary motor i wsadzasz nowy i to tyle !
[ Dodano: 2009-03-11, 18:11 ] no własnie jak masz stary ssący to go przełozysz i tyle
Zadna obciągara nie da Ci tyle co 1.5 bara !!
Bóg dał nam nogi po to, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na glebie...
sprzeglo moze nie pasic, ale to nie problem bo sobie przelozysz z tego starego padnietego silnika, ale pamietaj ze razem z zamachem musisz zmienic, nie ma z tym najmniejszego problemu, pisze o tym zebys wiedzial, poza tym wszystko jest p&p, no i najlepiej jak przelozysz kolektory z starego silnika do nowego
to jest D16A9 niewiem kazdy moze pisać ze chodził ok takiej czesci to z allegro bym nie kupił zresztą nigdy niewiadomo czy cos w nim nie siedzi albo bedziesz miał farta i bedziesz smigał kolejnych pare lat albo sie wysuje po 250km
Zadna obciągara nie da Ci tyle co 1.5 bara !!
Bóg dał nam nogi po to, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na glebie...