Rozrząd Tarcze i klocki

crxJLC
Forumowicz

Rozrząd Tarcze i klocki

przez crxJLC » 2009-03-10, 20:21

Witam ;) jestem nowy na forum użyłem opcji szukaj i znalazłem wiele tematów na temat rozrzadu i wogóle ale chcialem zadac szybkie pytanko i odrazu zamykamy :razz:
Kilka dni temu kupiłem wymarzoną Honde Crx :rotfl: i chcialbym zrobic kompletny rozrzad i wymienic tarcze bo bije kierownica przy chamowaniu i wymienic klocki. I tu wlasnie sa pytanka. Chcialbym abyscie mi powiedzieli jakiej firmy pasek , napinacz i rolki kupic ? gdzie najlepiej i ile poszczegolne czesci beda kosztowac. Jestem z okolic Wrocławia takze sklepy we wro wchodza jak najbardziej w gre :ok: A co do tarcz i klockow, mam tarcze wentylowane (nieznanej mi blizej firmy) i ktoras z nic jest pogieta i bije . Teraz pytanko jakiej firmy kupic tarcze ?? Brembo , Ebc .. Tarcze jak narazie kupic chce zwykle pelne bo na wentylowane narazie mnie nie stac :( I jakie do tego klocki ? Ferodo będa dobre? czy co ogolnie polecacie ? Silnik d16z5 rocznik 91 dzięki z góry za odpowiedzi :D
CRX <3

piotrwicha
Forumowicz

przez piotrwicha » 2009-03-10, 20:34

pasek mitsuboshi
napinacz gmb
tarcze ..........tu zapytanie?różne są opinie jak chcesz tanio to np. spedmaxy a wentylowane tarcze przednie są wszystkie w crx. (jest dużo tematów o hamulcach)
jak nie znajdziesz części u siebie to uderz do użytkownika giscrx on wszystko Ci ogarnie
klocki feroodo mogą być

crxJLC
Forumowicz

przez crxJLC » 2009-03-10, 20:43

Dzięki Wielkie @piotrwicha :poklony:
Z tymi wentylowanymi to chodziło mi ze mam nacinane i nawiercane :razz:
jeszcze raz dzieki ;)
CRX <3

KAMILER
Forumowicz

przez KAMILER » 2009-03-10, 20:47

Jak tanio to masz tutaj tarcze wentylowane i tanio i maja dobra opinie jak na ta cene. brembo odradzam. sam mam teraz i hyh... oto link :

forum/viewtopic.php?p=324469#324469

crxJLC
Forumowicz

przez crxJLC » 2009-03-10, 22:51

Słuchajcie może troche głupio zapytam :razz: kiedy tarcza sie gnie ? :blee: bo jedni mówia ze jak tarcza jest goraca i sie wjedzie w kaluze to moze sie powyginac a drudzy ze to nie prawda.. to jak to juz jest ?? kiedy tarcza moze sie pogiac ?? :diabelek:
CRX <3

rafisz
Forumowicz

Samochód: accord 8 gen CW2

przez rafisz » 2009-03-10, 23:37

crxJLC napisał(a):jak tarcza jest goraca i sie wjedzie w kaluze to moze sie powyginac
i jest to jak najbardziej prawda, w ten sposob mozna zalatwic w zasadzie kazda tarcze, inna przyczyna to np zatrzymanie auta po mocnym nagrzaniu hamulcow, ta czesc tarczy ktora jest przyslanieta klockami sila rzeczy wolniej sie chlodzi, czyli moga tu powstawac pewne naprezenia materialu, wiadomo ze za pierwszym czy drugim razem moze nie bedzie zadnej roznicy ale po kilku czy kilkunastu to juz roznie moze byc, szczegolnie gdy tacza nie jast najlepszej jakosci