witam mam taki problem .. po wlozeniu kutych korb chacza one o gladz cylindra ale doczytalem sie ze mozna to lekko szlifnac cylindry i bedzie dobrze ale teraz jeszcze jedno pytanko w orginalnych korbach sa otwory tak jaby "nad "walem a w kutych tego nie ma .. mechanik kazal m sie dowiedziec czy trzeba te otwory przewiercic czy nie .. mniej wiecej tak one wygladaja (fotka z allegro )
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=euk6ew&s=5 i jaki olej zalac na docieranie?? i jak docierac
jak nie ma to nie ma olej na docieranie mineralny
ostanio czytalem artykul, ze docieranie powinno sie odbywac na oleju mineralbym po rozgrzaniu silnika - uwaga - NA TORZE i hamowaniu silnikime, gdyz wtedy wszytskei opiliki sa wysysane przez podcisnienie i wylatuja wydechem, po sesji 20-30km zmienic olej spowrotem na mineralny i jezdzic ok 2000-3000km juz normlanie, po tym wlac syntetyka i silnik jest dotarty
turbo dziura zostala stworzona by dac szanse V8
sprzedam: - lsd s80 -500zl, osprzet b18c4 i b16a2
- dol k24 - 1500zl
- ek4 anglik na czesci
- walki stage1 do k
hmmmmm co do tych korb - troche dziwna sprawa, w ten sposob sa smarowane sworznie tlokowe a przy okazji chlodzone denka tlokow, ja osoboscie wolalbym zeby te otworki tam byly, napewno masz korby do twojego silnika?
co do oleju to tak jak masz wyzej napisane
- dol k24 - 1500zl
- ek4 anglik na czesci
- walki stage1 do k
ale w orginalnych korbach miales te otworki tak ? a w kutych ich nie masz i jest wszystko oki dobrze rozumie ?:P jutro mam miec blok zrobiony pod korby i bedzie mozna zaczac skaladac to musze sie dokladnie dowiedziec wszystkiego
taki offtopic, pozniej jak nei zapomne to zrobie wam zdjecia korby z prawdziwego dragstera co ma 7-8000km obok korby z d16 ;]
wtedy was strach ogarnie
[ Dodano: 2009-02-10, 11:25 ] a tak swoja droga, nie powinno sie porownywac korb seryjnych, bo maja inna konstrukcje (I ) a eagla maja konstrukcje H (czyli maja "wyciecia' w srodku, a szerokie z przodu jak sie patrzy)
bardziej miarodajne byloby porownanie np crowerow I do seryjnych
- dol k24 - 1500zl
- ek4 anglik na czesci
- walki stage1 do k
konstrukcja I nie oznacza ze mniej pocignie poprostu maja mniej materialu w sobie, dlatego sa slabsze
- dol k24 - 1500zl
- ek4 anglik na czesci
- walki stage1 do k
wiesz, ze nie pamietam ;d
tloki z ctr'a sa ciezsze niz kute, tyle pamietam, no ale z drugiej strony tloki z ctr'a (ek9 - b16b) sa najciezszymi tlokami w b-serii, a seryjnych tlokow z b16 juz nie mam, wiec nie powiem
a co do korb, to pozniej zwaze
- dol k24 - 1500zl
- ek4 anglik na czesci
- walki stage1 do k