...a te "15 sekund w kilkunastu próbach" i nic-oznacza, że po 1/2 h jazdy, nawet podkręcenie obrotów na wartość ponad 6krpm na 15sekund i powtórzenie tego manewru w kilku próbach nie powoduje efektu przesunięcia odcinki-standardowa procedura w rex'ie. Jeżeli nie możesz tego "zatrybić" to może zmień autko na ikarusa ?? Sorry za sarkazm...ale chyba niektórzy nawet "ptasiego" nie mają..........skądś wziął to spalanie oleju??

........o tym właśnie pisałem...
...no bo jedynie tak to mogę jakoś zrozumieć....

nie ma takich przeciazen.
generalnie fajnie to jest i podoba mi sie 
piorun80 napisał(a):Jeszcze tylko uwaga do SPURKA - NERWUSKA![]()
Jak napisałeś tak zrozumiałem. Cytuję: "Wszystkim możliwymi sposobami próbowałem go dogrzać-obroty na ponad 6000 przez 15s w kilkunastu próbach i nic!!!! Ma ktoś jakiś pomysł??" To jak inaczej to rozumieć. Moja "inna Honda" rozgrzewa się po ok 10 minutach w obecnych warunkach atmosferycznych. Do odcinki kręciłem ją może parę razy przez 1,5 roku. Nie wiem co za różnica czy odcina ci przy 7000 czy 7200 itd. Sprawdzasz to wszystko kosztem silnika. Jak masz objechać jakąś furę spod świateł to i tak ją objedziesz. Sprawdź sobie przy jakich obrotach masz największy moment obrotowy Nm, na pewno nie przy 7000.
Nie mam potrzeby zmieniać auta na ikarusa - jak piszesz. Myślę natomiast, że jest to twój pierwszy samochód a próbujesz się wymądrzać jakbyś zjadł na tym zęby. Albo jesteś takim pedantem. POWIEDZIAŁEM
Dzięki Pirul za zrozumienie tematu
dokładnie, śmieszny temat, max. moment i moc jest przed odcinką wiec nie kumam po co krecic dalej?! skamacie to wkońcu czy nie bardzo?Piroman napisał(a):Nie rozumiem tego opętania "odcinką". Ja w czasie 16 letniej znajomości z hondą dokręciłem do odcinki może dwa trzy razy i to przez niechlujstwo, podczas badania stoperem przyśpieszenia do setki. Pałowanie do odcinki NICZEGO NIE DAJE, bo po odcięciu obroty spadają mimo trzymania pedału do dna, więc cały pogrzeb na nic, a tu na forum ciągle pp móżdżki wałkuja odcinka to, odcinka tamto
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości