bvw08 napisał(a):A jeździłeś takim że gadasz że słabe osiągi ma foka? Auto jest tak zrobione żeby przejechało te powiedzmy 500tyś km bez remontu silnika, gdyby producent chciał to napewno bez wiekszych problemów taka foka miała by 350km ino po co przy napędzie na ośkę ?A uwierz że w trasie modzony vitek zostałby zjedzony, zmielony i wypluty przez 225km focusa.

tylko ps jak cos psi to miara cisnienia :]darek AMS napisał(a):P.s. Jakoś Honda zrobiła z 1.6 150psi,
z tego co wiem ale pewnie nei dlugo sie przyda 
a poza tym sporo osob troszke hondki butuje a to tez robi swoje 

ale może po nowym roku mu go sprezentuje, także jak się dba tak się ma
Pozdrowionka
Kaspol napisał(a):atom1 napisał(a):bialy, zyjesz na tym swiecie tyle co ja, a jednak malo jeszcze wdiziales crxow..
on napisal ze nie slyszal a wiec raczej cos ma z sluchem..jak sie dba o hondke to przejedzie duzu duzo wiecej kilometrow
karwos napisał(a):ja mam 250 tys bez remontuz tego co wiem ale pewnie nei dlugo sie przyda
synek napisał(a):wiekszosc jest krecona to ciezko dosjca poza tym sporo osob troszke hondki butuje a to tez robi swoje
TYPE-R napisał(a):Stawiam worek ziemniaków, że 99% CRXów z tego forum ma przebiegi pod 400 000 podchodzace. A na liczniku modne 160-170 tys. Takze dla Hond 500 000 km to jest nic, jeśli się dba o silnik.
tylko nie wiem czy 250 tysi czy 150 tysi, czy może 350 tysi... olej zaczyna pobierać, ale się nie dziwię, bo nikt w tamtych latach nie kupował crx-a żeby powoli jeździć, skoro do dziś to autko oblatuje większość dwulitrowców a i nieraz większych... seryjnych oczywiście
ale i ja mam pełną serię...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości