Dosyć długo dochodze i nie moge dojść co jest powodem ze moja crka jest słabiutka. Wcześniej myślałem że to wina zużytych pierścieni, no ale silnik przeszedl kapitalny remont(panewki, pierscienie,rozrząd). Wszystko wyregulowane, silnik chodzi jak zegarek, trzyma idealnie temperature, nie kopci. Od remontu przejechałem nim 900km i nie zauwarzyłem żeby ubyło choć troche oleju.
I tu moje pytanie, gdzie ta moc ,,ucieka"?
Mam 2 przypuszczenia.
Sprzęgło- juz prosi sie o wymiane ale to i tak mysle ze przez nie by go az tak bardzo nie mulilo.
Dolot- kiedy kupiłem samochod, okazało sie ze nie ma filtru powietrza (leżał czysty w bagażniku), i zastanawia mnie czy przez potencjalny brud który mógł się dostać do wtrysków, auto nie ma czym oddychać.
No ale to tylko spostrzezenia niedoswiadczonego posiadacza CRX'a, dlatego prosze o pomoc w tej sprawie. Czy moje przypuszczenia sa trafne? Moze macie inne sugestie?
co jest
to moze faktycznie to sprzeglo u mnie jest okolo 8,2 jakos tak moze 8
, w jakim stanie masz układ wydechowy - może zużyty (to silnik wolnossący i jak wydech jest out to nie ciągnie jak powinien) , zrób sobie taki przeglądzik sam a napoewno znajdziesz przyczyne.