W niedalekiej przyszlosci planuje swap silnika w swojej solce. I teraz pojawia sie pytanie, na jaki silnik zamienic moj d16y8? Z jednej strony b18 wiekrza pojemnosc, wiekrzy moment mniej wysilony niz B16, z kolei slyszalem o nim wiele roznych opinii. Z drogiej b16 kkultowy silnik bardzo podatny na jakiekolwiek modyfikacje itp. itd.
I W tym momecie niewiem co wybrac, moze wy pomozecie, ktory mam brac ??
jak jestes pewien ze bedziesz to modzil to wez b18c4
jesli chcesz jezdzic jakies kjs'y to bierz b16 bo ze swoja pojemnoscia (1595ccm) miescie sie na styk w grupie do 1600ccm a przy okazji legitymuje sie najwyzsza moca juz bazowo (+ wspomniany przez Ciebie potecjal w modyfikacjach)
laduj b18 wczoraj mialem przyjemnosc stanac z takowym, a takze sie przejechac, wrzuconym w bude cifa 6gen. lata to przyjemnie i to w wersji stockowej. do tego skrzynka z lsd, calkiem mesko sie odpycha.
kileros2 napisał(a):A jak z Jakoscia i bezawaryjnoscia ? Slyszalem ze b18 sie jeb.... niechce wsadzac czegos w co zaraz bede ladowal niewiadomo ile kasy...?
skad takie informacje??? .sa to cudowne silniki jeden j ka i drugi .moim zdaniem bezawaryjne ciezkie do zajechania nawet pod bardzo ciezka noga.regularne wymiany oleji i plynow oczywiscie dobrej jakosci ! sa to silniki bardzo mocne trwale ,i wogoel moglbym tak zachwalac zachwalac i zachwalac .
przymierzam się na wiosnę zrobić swapika c4 ale jeszcze do końca nie wiem jak jest z tymi skrzyniami ze szperą i bez ?
to w takim razie można kupić dwa te same silniki z dwoma rożnymi skrzynkami ?
wiem że S9B z LSD ma szpere .a inne co w takim razie charakteryzuje?
ziomki, jak własnie poznac skrzynię ze szperą??
Ponoc w niektórych SiRach na Japonię były szpery w skrzyniach z B16A, i jak tu poznać, ja niestety az taka wiedzą techniczną nie dysponuję.