Jakie mleczko po G3 ?
Troche o modyfikacjach wnętrz i karoserii.

huzar105
Forumowicz

przez huzar105 » 2007-06-17, 11:23

A te mleczka Gxx to po prostu droższy i lepszy środek zamiast tempo tak?
Obrazek

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2007-06-17, 11:31

G3 itd. to nie jest do POLERKI !! tylko do ścierania. Ogarnijcie sie. Ten środek sie stosuje na świerzy lakier zamiast papieru na mokro 2500. jego zadaniem jest zlikwidowanie tzn. POMARAŃCZKI czy jak kto woli takich fałd lakieru. Poleruje sie nim tak długo żeby aż znikło to wszystko i powstało proste rozlewisko. na koniec tego jedziesz tempo i masz super efekt. Jestem lakiernikiem z ojcem to chyba mam doświadczenia troche co i jak a lakieru nie żałujemy na samochody itd. Chyba zasłużyłem na pomógł :rotfl: :D
Obrazek

huzar105
Forumowicz

przez huzar105 » 2007-06-17, 13:00

M!R@S napisał(a):G3 itd. to nie jest do POLERKI !! tylko do ścierania. Ogarnijcie sie. Ten środek sie stosuje na świerzy lakier zamiast papieru na mokro 2500. jego zadaniem jest zlikwidowanie tzn. POMARAŃCZKI czy jak kto woli takich fałd lakieru. Poleruje sie nim tak długo żeby aż znikło to wszystko i powstało proste rozlewisko. na koniec tego jedziesz tempo i masz super efekt. Jestem lakiernikiem z ojcem to chyba mam doświadczenia troche co i jak a lakieru nie żałujemy na samochody itd. Chyba zasłużyłem na pomógł :rotfl: :D

Czyli nie nadaje się do odnawiania lakieru? A możesz coś polecić (po za tempo) jakieś mazidło do regeneracji lakieru?
Obrazek

kiba
Forumowicz

przez kiba » 2007-08-07, 00:40

M!R@S napisał(a):G3 itd. to nie jest do POLERKI !! tylko do ścierania. Ogarnijcie sie. Ten środek sie stosuje na świerzy lakier zamiast papieru na mokro 2500. jego zadaniem jest zlikwidowanie tzn. POMARAŃCZKI czy jak kto woli takich fałd lakieru. Poleruje sie nim tak długo żeby aż znikło to wszystko i powstało proste rozlewisko. na koniec tego jedziesz tempo i masz super efekt. Jestem lakiernikiem z ojcem to chyba mam doświadczenia troche co i jak a lakieru nie żałujemy na samochody itd. Chyba zasłużyłem na pomógł :rotfl: :D

Miałem raz lakiernika podobnego do ciebie chciał zaoszczędzić i polerował mi autko pastą TEMPO(tubka kosztuje około 8zł).Na elementach które lakierował wyszło takie mleko że szkoda gadać,wzięłem od niego ten samochód wypolerowałem w domu fareclą G3(tubka 250ml kosztuje około 20zł) i było spoko.A żeby do niego zaprowadzić samochód jechałem około 30km,ale to nie znaczy że jest dobrym lakiernikiem bo zaprowadziłem do niego samochód 30km ode mnie,tylko teraz są takie czasy,że każdy chce mieć zrobione auto na zaraz i daje tam gdzie mu zrobią szybko i tanio.Ja radziłbym pastą G3.Mógłbym polecic różnych firm np:APP,3M,MIRKA,BOLL występują u nich różne rodzaje mleczek i past bo akurat znam się troszke w tym temacie,ale standardowo lakiernicy używają do polerowania pasty FARECLA G3.

[ Dodano: 2007-08-07, 00:41 ]
do starych lakierów jest G6,G10
Podstawa to nie dać się złapać;)

bedo
Forumowicz

przez bedo » 2007-08-07, 00:57

Tak się składa, że G3 jest do polerki. Najpierw jedziesz na mokro papierem 2000, aż nie będzie kaszki, czyli tej waszej 'pomarańczki'. Potem jedziesz też na mokro G3 i maszyną polerską (albo zwykłą wkrętarką/wiertarką itd. etc.) i efekt masz piorunujący. Drobne ryski możesz nawet zapolerować ręcznie Fareclą. Po polerce (i właściwie po każdym umyciu auta) stosujesz autopoliturę - takie mleczko dostępne tam gdzie pasta, bodajże ok. 10zł za 250ml. Za chwilę ogarnę jakieś foty.

ed. Obiecane foty:
1. Mały teścik, bez matowienia papierem ściernym - różnica diametralna...
Obrazek

2. Komentarza chyba nie wymaga? :)
Obrazek
pst pst pst

Przeczytanie tego idiotycznego podpisu zajmie tyle samo co kliknięcie w Pajacyka

Thomson
Moderator

przez Thomson » 2007-08-16, 23:40

odswieze troche kotleta bo w koncu juz sam nie wiem... mam u siebie w padlince stary brudnawy lakier, nawet jak umyje auto to widac jakies ciemne plamki itp... co kupic zeby lakier stal sie ladniejszy (jasniejszy i zywszy) dla nieznajomcyh powiem, ze mam biale auto :) pilne ziomy!!!

Poprzednia strona