Gasnie po puszczeniu z gazu
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

fazer
Forumowicz

Gasnie po puszczeniu z gazu

przez fazer » 2007-03-03, 22:39

powiem tak mam ten problem od rematu rok temu ale nigdy mi specjalnie nie przeszkadzal, ale teraz jak jest turbo to mnie wpienia i nie chcial bym zeby na rozgranym silniku tym samy sprezarce zgasl silnik i odcielo smarowanie

problem wyglada nastepujaco
jak odpale to jest luzik, ale czasmi jak jezdze i puszce z gazu na skrzyzowaniu to mi obroty bardzo nisko spadaj i gasnie, na to nie ma regoly zadnej bo czasmi moge jedzic caly dzien i nie zgasnie ani razu a czasmi gasnie co puszczenie gazu

powiem ze mam lzejszy zamach i gasnie mi przy wyzdzych obrotach bo gdzie kolo 700 i umiera

merfi vtec
Forumowicz

przez merfi vtec » 2007-03-05, 02:50

jak gasnie tzn ze cos jest nie tak z podcisnieniem za przepustnica, sprawdzales wszystki elemementy w kolektorze dolotowym czy jest szczelne wszystko i przewody podcnisnieniowe nie maja pekniec?
moze wystarczy wymienic wszystkie wezyki?
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata
---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com

kukus
Forumowicz

przez kukus » 2007-03-07, 22:06

pisalem mu wlasnie by posprawdzal weyzki i czy akurator przepustnicy dobrze chodzi a pozatym skoro ma lekkie kolo to moze trzeba ciut odkrecic srube od wolnych? komp i tak sobie krokowym jalowe ustawi a silnik przy zamknietej przepustnicy bedzie mogl zaczerpnac wiecej powietrza. tak kombinuje ;)

[ Dodano: Sro Mar 07, 2007 8:06 pm ]
no i pomoglo :)
to tak dla przyszlych gdyby ktos sie wysilil i zaczal czegos na naszym forum szukac :D
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior