tloczek sie sam ustawi ,mysle ze to raczej zapowietrzony uklad przy tym kole ,jesli chodzi o wymiane plynu to mozna to zrobic w ten sposob ze odpowietrzamy uklad po kolei dolewajac nowy plyn az przy odpowietrzanym kole pojawi sie nowy czysciutki plyn ,metoda szybka a przy tym kiedy zlalibysmy caly plyn z ukladu ham. i napelniali nowym to czeka was mozolna praca z odpowietrzaniem poniewaz bedziecie mieli caly uklad zapowietrzony
a w manualu jest zupełnie co innego piszą o kolejności: Lewy Przód -> Prawy Tył -> Prawy Przód -> Lewy Tył. No to wkońcu jak jest lepiej? Tak jak pisze książką czy tak jak radzicie?
[ Dodano: Sob Cze 03, 2006 12:10 am ] a jeszcze drugi schemat mówi o takiej kolejności:
ja robie tak jak ci napisalem i nigdy nie mialem jakichs problemow z tego powodu, hamulce zawsze dobrze dzialaja
ale dla pewnosci zrob w kolejnosci napisanej w ksiazce...
pozdro
a ja odpowietrzam sam... nikt mi nie pompuje. poprostu odkręcam odpowietrznik i czekam aż się płyn sam przeleje i przestaną lecieć bombelki. zakręcam odpowietrznik i kolejne koło...
i gotowe...
w wielu autach tak robiłem i zawsze było ok...
To kiepski sposób bo nie masz pewności że bąbelki spłyną. Lepiej odciągać płyn strzykawką, albo zakłada się rurkę na odpowietrznik i wkłada drugi koniec do pojemnika i pompuje, ważne jest żeby koniec wężyka był zanużony w płynie.