witam wszystkich mam problem .. nie wiem czemu .. i co sie moglo stac pewnego dnia kontrolka "door" swieci mi caly czas na dodatek pika glosniczek ze mam otwarte drzwi .. a sa pozamykane .. sprawdziłem czy czasem nie odpioł sie kabelek od tych smiesznych czujników w kształcie litery "L" ale wszystko gra .. a na nastepny dzien akumulator jest doszczetnie rozładowany .. probowałem wyciagnac bezpiecznik ktory był odpowiedzialny za ta kontrolke door,tem silnika,obrotów.. na noc sprawdzic czy to wina spiecia jakiegos .. ale na nastepny dzien akumulator siadł całkowicie .. niewiem od czego mam zacząc moze spotkał sie ktos z was z podobnym przypadkiem ?
No wlasnie. Bo mi tez sie swiecila raz i nie wiedzialem o co chodzi.. Pozniej zauwazylem ze klapa nie byla docisnieta. Wiec ja porzadnie zamknij i bedzie
wersja usa .. probowałem z nimi jest wszytsko ok .przesuwałem ,odkrecałem ,wszytsko na oko jest ok .. . :/ kontrolka door na liczniku swieci caly czas . glosniczek pika . a na drugi dzien akumulator jest rozładowany .. nawet jak wyciagam bezpiecznik odpowiedzialny za ta kontrolke to akumulator siada :/ po przejechaniu kilku kilometrów zaczyna palic sie kontrolka kolo lusterka ( pasy ) mruga i pika glosnik ..
moze byc gdzies zwarcie.naszlo troche wilgoci i sie swieci.albo jakis kabelek sie urwal i robi zwarcie.musisz po kolei szukac.jak sie tego nie widzi to ciezko powiedziec.poczekaj do spotu to to zlookamy
mi tez sie tak zdaje .. ze zwarcie . bo nieraz jak wpadam w dziure na moment ułamek sekundy przestaje pikac i kontrolka gasnie .. :/ .. niewiem czy bede na zlociku jutro chyba niedam rady ..
[ Dodano: Pią Gru 22, 2006 4:35 pm ] powiem tak byłem . i wyczysciłem czujniki wd-40 lepiej chodza.no i przy właczonych swiatłach jak otwieram drzwi to piiiiiiiiiiiiiiiiiiiika .. nawet przy odpalonym silniku .wczesniej tak nie miałem . ale kontrolka door dalej sie pali i pokazuje mi ze mam otwarte drzwi jak mam zamkniete !!