gabeczka napisał(a):kupujesz zwykle repereturki do hamulcy i specjalny smar wyjmuszesz tloczxek sprawdzasz czy niema rdzy smarujesz i zakladasz nowa gume i jazda
Kupiłem od hOPLA (35pln) i trzeba było troszkę na szlifierce magnesówce ściąć z długości jakieś 3-4mm. No i ma grubszą ściankę przez co niestety jest cięższy. Pamiętaj tylko żeby nie trzeba było średnicy zmieniać bo z zewnątrz tłoczki są chromowane dla uzyskania dużej twardości, a tego nie chcesz się pozbyć. Najlepiej weź stary i pokaż gościowi w sklepie niech coś dobierze. Jeśli chodzi o demontaż czy montaż to jak masz trochę chęci to sobie poradzisz. Ja np tłoczek wyjmowałem pompując pedałem na wyłączonym silniku i zdjętym z tarczy zacisku. Sam wyszedł. Choć to niezgobde z BHP to z przodem można tak zrobić (z tyłu się nie uda- trzeba mieć odpowiedni klucz do wykręcenia). Przy okazji ja proponuję wypiaskować całość i pomalować sobie na jakiś ładny kolorek. A po tym zabiegu składasz. Najpierw oring uszczelniający potem na tłoczek naciągasz marzetę drugi koniec marzety wkładasz w kanalik na zacisku i przy użyciu stołu i nacisku
wciskasz powoli i równo tłoczek w zacisk kontrolując żeby nie uszkodzić marzety. Oczywiście wszystko najpierw smarem miedziowym trzeba potraktować. Jak nie masz to może być inny ale miedziowy jest do tego celu najlepszy. Lecisz do auta i przykręcasz. Potrzebne narzędzia to lewarek, klucz 19 do kół, klucz 17 do odkręcenia zacisku, klucz 14 do odkręcenia przewodu hamulcowego oraz rozkręcenia zacisku, klucz 10 do odpowietrznika. Robię to samo w tym momencie i jak tylko poskładam to do kupy (czekam na piaskowanie zacisków) to dam fotki. Istnieje też szansa że jak skończę to wezmę się za tył. Może MF zrobi tutoriala
Następni będą mieli podane do stołu 
powodzenia bo czsu to mi troche zajeło...dasz rade.. 
....teraz są dwie... ED9 i del sol...obie czarne....obie piekne...obie szybkie..Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości