rozrusznik
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

gros
Forumowicz

rozrusznik

przez gros » 2006-10-10, 08:21

Witam.
Wczoraj ogólnie pechowy dzień bo ulewa jak cholera a ja bez kawałka osłony (widać zbiorniczek spryskiwaczy) i po wjechaniu w kałuże piszczał pasek na alternatorze,ale do rzeczy.
Wieczorem wsiadam kręcę ,odpalił jak zwykle super:-) ale....słyszę jakby turbo mi ktos zamontował????.
Zdezorientowany chwilę się przysłuchuję i czuję spaleniznę,wyłączyłem od razu.
Wymysliłem potem,że nie odbił rozrusznik i "tańcował" razem z kołem zamachowym i chyba to prawda bo dzis rano wszystko normalnie.
Teraz pytanie,czy miał ktoś taka jednorazową akcję,czy jest szansa ze juz sie nie powtórzy,czy lepiej szykowac się do naprawy?
Dodam,że dzień wcześniej pierwszy raz "udało" mi się wpiepszyc na sekunde rozrusznik w juz chodzący silnik,nerwy:-)Czy możliwe ze po tym wypadku kiedy go wkręciłem i zgrzytnęło juz sie zęby powyginały tak, ze potem nie chciał mi się wysprzęglić?

Roman
Forumowicz

przez Roman » 2006-10-10, 13:24

W innych autach nie raz w=idxziałem jak sierozrusznik wpinał w kręcący silnik i nic się nie działo. Jeśli nie będzie rozrusznik działał jak należy to musisz kupić inny. Koszt u mnie 50zł.
Bardzo lubię swe koreańskie auto ze stajni Calibry.

gros
Forumowicz

przez gros » 2006-10-10, 14:31

póki co chodzi jak należy,tylko mam obawy,żeby mi się nie stało to dajmy na to w kielcach :) albo wawie,że jak ruszy to nie odpuści i będę pchał
No nic narazie czekam,dzis po mieście specjalnie dużo przystanków robiłem i za każdym razem odbijał,tylko smród spalenizny jeszcze spod maski nie wywietrzał ;)

Roman
Forumowicz

przez Roman » 2006-10-11, 07:55

Jak sie zablokuje na dobre to poprostu wytnie zęby i po rozruszniku będzie.
Bardzo lubię swe koreańskie auto ze stajni Calibry.