Mój Del Sol 93r D16Z6 po regulacji zaworów wymianie filtrów itp. miasto około 8L w trasie miałem ostatnio okazje go sprawdzić i się zaskoczyłem. Prędkość około 100km/h, trochę wyprzedzania na VTECu i wyszło mi 6L! W ten weekend wpadnie długa piątka więc pewno będzie jeszcze lepszy wynik.
Mój Rex od kilku tankowań ma w miarę stabilny apetyt - VPR 11.36L/100km, fakt faktem, że ostatnio troszkę go cisnę ale to i tak dobry wynik jak na miasto
Mnie mój ostatnio przeraził, fakt faktem jeździłem tylko do roboty i raczej pomału... ale niecałe 7,5L na 100km w mieście to już lekka przeginka Trzeba go będzie troche poupalać
no nie wiem, mi przy ciskaniu wychodzi 9, 10 jeszcze nie przekroczylem na miescie latajac troche. fakt moze przez to ze civic wazy ~850 kg i jeszcze nie jest do konca odchudzony, a d16z5 daje rade na taka bude
narazie w ee8 największe spalanie wyszło mi 9,23l/km ostra jazda na dystansie 120km najmniej 7,51l/km taki wynik wyszedł mi przy dwóch tankowaniach, większość trasa prędkość przelotowa 120/130km/h i nie obeszło sie bez załączenia vteca oczywiście
średnie spalanie 8l w sumie z 4 tankowań
Najpiękniejszy widok dla oka.......... piękna kobieta w CRXie...... a jaka kobieta w CRXie nie jest piękna:D