Jako, że działa wrzucam filmik.
Reszta elementów jest już standardowa więc powinno pójść z bani. Najtrudniej było wymyślić i zrobić okucia, dobrać odpowiednie poduszki i złożyć wszystko do kupy, bo jako, że to nie golf, czy pastuch trzeba samemu kombinować i przecierać szlaki.polkar napisał(a):No gratki wielkie, w koncu Airride trafia do naszych CRXów

'Krzyh00 napisał(a):polkar napisał(a):No gratki wielkie, w koncu Airride trafia do naszych CRXów
troszke sie jednak chyba kłóci stance`owy air z charakterem tych malych gówienek do zapierdalania niestety. znajomy mial taka instalacje w borze, ogolnie poza ta zaleta szybkiej regulacji przeswitu dla mnie air ma same wady, caly bagaznik to butla, kompresor, rury, w aucie kombi zabieralo caly bagaznik, do tego halas kompresora, dodatkowe celcjusze w kabinie latem, a co dopiero w takiej malej hondzie. dla mnie sztuka dla sztuki, podziwiam zapal, ale potraktowalbym to bardziej jako ciekawostke i sprawdzenie umiejetnosci niz alternatywne zawieszenie

... hmmm dziwnie air ride w 4genie ale podziwiam bo sam do mojego reksa myślałem nad tym, ale do tego koła to mi nie pasuje teraz ;D

tsj napisał(a):'Krzyh00 napisał(a):polkar napisał(a):No gratki wielkie, w koncu Airride trafia do naszych CRXów
troszke sie jednak chyba kłóci stance`owy air z charakterem tych malych gówienek do zapierdalania niestety. znajomy mial taka instalacje w borze, ogolnie poza ta zaleta szybkiej regulacji przeswitu dla mnie air ma same wady, caly bagaznik to butla, kompresor, rury, w aucie kombi zabieralo caly bagaznik, do tego halas kompresora, dodatkowe celcjusze w kabinie latem, a co dopiero w takiej malej hondzie. dla mnie sztuka dla sztuki, podziwiam zapal, ale potraktowalbym to bardziej jako ciekawostke i sprawdzenie umiejetnosci niz alternatywne zawieszenie
Głupoty gadasz jak się robi home made to może, ale jak masz profi zestaw to w kole zapasowym się zmieści i jeszcze miejsce zostanie.
Sprzedałem jeden zestaw Top Secret Roberuta Cup kit był cichy i z pilota przy kluczu sobie regulowałeś auto. Jedyny minus to cena 15tys+ zł
Wziąłem też od kolegi rozdzielacz, kolanka i złączki na 1/8 cala, aby podłączyć wszystko i zobaczyć jak będzie działać na takim setupie - chodzi głównie o szybkość podnoszenia, opadania. Wtedy zadecyduje jakich rozdzielaczy użyć. Dalej nie mogę się zdecydować czy zrobić sterowanie tylko w całości, czy też rozdzielić na każdą oś, bo na każde koło to już bez sensu, gdyż to nie ma służyć do podskakiwania i bujania się
, no ale nie jestem zdecydowany do końca. Jak już się z tym ogarnę to dalej droga w miarę łatwa ... mam nadzieję. Niedługo powinien być filmik jak wstaje i opuszcza się całe auto !
Na koniec foty:

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości