Niektórzy pewnie mnie tu pamiętają chodź dawno się nie udzielałem:)
Rok temu nabyłem drogą kupna Rexa od marcin_jdm który z kolei kupił go od marcix36 tak więc jak ktoś chce poczytać o historii auta to znajdzie to tutaj na forum.
Niestety teraz i ja muszę się z nim rozstać, ale noża na gardle niemam i tanio go nie oddam bo wiem jak ciężko jest znaleźć coś w dobrym stanie. Autem zrobiłem może ze 2000km a marcin_jdm dokładnie 900 tak więc przez ostatnie 2 lata zrobił tylko tyle.
Narazie próbuje po hondziarskich forach jak się nie uda to ebay.de
Spec auta: (skopiowany z tematu od marcina, nic się przez ten czas nie zmieniło.
MODEL: ED9 92R
KOLOR : Bordo Perła + 3 warstwy lakieru , komora silnika Kremowa , środek Biały .
SILNIK: D16Z5 - Uszczelka miski ASO , miska odmalowana , magnetyczny korek spustu , panewki główne i korbowodowe ACL RACE + przekładka wału ACL RACE , uszczelniacze wału ASO , pierścienie NRP , blok malowany VHT BLACK , uszczelka głowicy ASO , obniżona głowica , tuleje prowadzące głowice ASO , zawory przerobiane , polerowane kanały dolotowe i wydechowe , prowadnice zaworowe nowe , uszczelniacze zaworowe ASO , uszczelniacze wałków + aparatu itd. ASO , pokrywa zaworowa z przerobionymi odmami na dwie + zrobiona na gładko pokrywa zaworowa bez napisów i pomalowana WHT VRINKLE RED , uszczelka dekla ASO , świece NGK IRIDIUM , przewody zapłonowe NGK 12MM BLUE , separatory przewodów VISION , korek oleju HKS srebrny , filtr oleju K&N , olej VALVOLINE 10W60 VR1 , uszczelki kolektora ssącego + przepustnicy coś jak P2R , kolektor ssący wy piaskowany , listwa paliwowa OBX , regulator ciśnienia paliwa z zegarem , wężyki podciśnienia SAMCO BLUE , brak podgrzewania przepustnicy , odmy w CATCH OIL z filtrem SIMOTA , pasek rozrządu GETSA , klin koła pasowego ASO , lekkie koło pasowe MEGAN , koło zamachowe seria , nowa chłodnica wody , korek chłodnicy z naklejką MUGEN , płyn chłodniczy VALVOLINE MAX , nowy czujnik chłodnicy oraz wskaźnika , poduszki silnika 3 szt. zalane klejem a 1-dna z wkładkami , amortyzator silnika R1 z regulacją S-H , skarpetka zbiornika hamulcowego SKUNK2 , JDM FENDERS WASHERS BLACK , klej do składania silnika ASO .
UKLAD DOLOTOWY: Dolot Parówa SIMOTA owinięty bandażem termicznym BIAŁYM , zimne powietrze ze zderzaka , zabudowa filtra , śruby puszki pozłacane , brak podłączenia odmy .
UKLAD WYDECHOWY: Kolektor wydechowy 4-2-1 owinięty bandażem termicznym BIAŁYM , FLOW CAT , reszta układu to TENRAI 2,25 cala , wiszący na czerwonych gumach poliuretanowych .
ELEKTRONIKA: Przerobiony , jakaś mapa + Map Light
UKLAD NAPĘDOWY: Kpl. Sprzęgło EXEDY , skrzynia w idealnym stanie - malowana na zielono , nowe uszczelniacze przegubów , olej MTF ASO , magnetyczna śruba spustowa .
ZAWIESZENIE: Gwintowane Ksport z regulacja twardości S-H , 4-ry rozpórki BOMZ , gumy czarne poliuretanowe
UKLAD HAMULCOWY: Serwo + pompa EE8 , tarcze przód nacinane , nawiercane , wentylowane 260 mm MIKODA + klocki TRW zestaw docisków przód z Hondy Preluda , tył nawiercane BREMBO + klocki TRW , płyn Motul RBF 660 .
BODY-KIT: Maska laminat od ( waga 5,80 kg. ) EE8 , lampy EE8 , zderzak EE8 , brak szybra ( zaślepiony poliwęglanem 2mm czarnym )
, szyba tył poliwęglan 3 mm , brak anteny , wycieraczki , lotki tył , a na zloty przednich wycieraczek ha ha , dokładka Js RACING , mała tablica przód na wzór Włoskiej , ambery przód , zapinki maski PRO na kluczyk , kierunki boczne civic EG , wywalone kable z pod maski .
ŚRODEK: Ele. Szyby , lusterka , szyber , alarm , centralny zamek i klapa , tył wywalony , środek pomalowany na biało , Boczki i inne elementy biała skóra z czerwoną nicią , kiera odsadzona , naba , fotele kubełkowe BIMARCO , pasy SPARCO 3p. , SHORT SHIFTER + gałka z mieszkiem oraz gumy całego zestawu przełąnczania poliuretan , dywaniki SPOON , szyny fotela OEM , akumulator na tyle .
CAR-AUDIO: Dżwięk silnika
KOŁA: Felgi BUDDY CLAP P1 WHITE , opony przód TOYO T1R 195/50R15 , tył PARADA YOKOHAMA SPEC 195/50r15 , ULTRA LIGHT BLACK DRAG DŁUGIE nakrętki kół ALUMINIOWE , czapeczki wentylów HONDA .
O braku rdzy czy tym że auto jest kompleksowo zabezpieczone nie muszę wspominać bo auto naprawdę jest traktowane jak członek rodziny i jest odpowiednio zadbane:)
Cena dla tych co lubią się targować to 17,500
do oddanie za 16,500
Więcej o aucie opowiem przez tel 601*407*183