Kierownica do Del Sol z CIVIC UFO

poldek
Forumowicz

Kierownica do Del Sol z CIVIC UFO

przez poldek » 2010-08-25, 11:43

Witam!!
Mam pytanko czy do Solniczki podejdzie kierownica z Civica UFO wraz z poduszką powietrzną. A jeśli nie to czy wogóle podejdzie jakaś kierownica wielofunkcyjna do niej?? I czy jest dużo grzebania z tym??

akMe
Administrator

przez akMe » 2010-08-25, 12:37

ja bym z checia do ed9 wsadzil z ufa kiere bo jest ladna sama w sobie : D

Sebastian_O
Forumowicz

przez Sebastian_O » 2010-08-25, 15:04

nie wiem czy akurat taka konfiguracja spasuje czy nie (ale wątpię że spasuje), ja chcialem zalożyć do ED9 kierownicę z nowego accorda, kupilem taką kierownicę (sprzedający mnie zrobil w bambuko bo na zdjęciu byla nówka sztuka a przyslal jakiś szrot, więc mu oddalem to ale sprawdzić sprawdzilem) - miala nieco większą średnicę otworu, więc kierownica latala luzem.

Problem jest taki, że - o ile w ED9 ten lebek z wieloklinem jest stalowy i ma dospawane takie pręty stalowe - to te nowe kierownice mają odlewy ze stopów aluminium tylko z wkladką stalową z wielowypustem. I tu jest problem, bo jak by taka kierownica miala tak jak ta stara takie pręty stalowe, to wystarczylo by wyciąć je ze starej i wspawać w nową, a tak to niestety grubsza kombinacja się kroi. Napewno jest to do zrobienia ale nie jest to takie plug&play.

Można by też próbować wymienić z tą calą ośką co idzie do przekladni kierowniczej ale też by ją trza napewno modyfikować...