Silowniki bagażnika do del sola

crash48
Forumowicz

Silowniki bagażnika do del sola

przez crash48 » 2008-07-25, 10:14

Witam,

Na to pytanie pewnie najlepiej mi odpowie ktoś kto ma centralny wraz z bagażnikiem w solce.

Otóż będę zakładał centralny na przód i chciałem też zrobić do bagażnika.
Ale seryjne siłowniki nie podnoszą klapy same z siebie, a chciałbym żeby po przytrzymaniu przycisku przez 3s czy coś takiego, klapa sama się podniosła.
Patrząc po allegro ciężko mi powiedzieć jakie muszę kupić siłowniki żeby pasowały i były odpowiednio mocne.

Dlatego moje pytanie. Czy jest ktoś kto już coś takiego zrobił? Jeśli tak to czy macie może dokładne info jakie siłowniki kupić, jakiś link do aukcji na allegro itp.??

Próbowałem użyć magicznej forumowej szukaczki :D ale nie wiele znalazłem w tej kwestii.

Z góry dzięki.
"Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you." - Jeremy Clarkson
Obrazek

pirul
Moderator

przez pirul » 2008-07-25, 12:47

przerabiałem to w astrze. najpierw musisz się dowiedzieć ile N mają standardowe siłowniki, nie przyglądałem się im nigdy więc nie wiem ale powinno być na nich napisane jaką siłę mają, druga rzecz to długość po wypchnięciu czyli jak klapa jest otwarta, z tymi informacjami pasuje szukać siłowników w sklepach z takimi rzeczami i dobrać tą samą długość ale większą siłę, tylko pytanie o ile większą żeby sobie dały radę z klapą a jej nie pogięły :( dlatego dobrze mieć taki sklep gdzieś niedaleko i możliwość wymiany w razie czego :ok: w krakowie na pewno kogoś takiego znajdziesz
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD
ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD
CB600F HORNET '10 SOLD
cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD
w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project

crash48
Forumowicz

przez crash48 » 2008-07-25, 19:20

No wygląda na to, że będzie z tym kupę roboty.

Ale wydaje mi się, że jest ktoś na forum kto już coś takiego robił w solce.
Tak mi coś świta, że widziałem kiedyś taki post przy okazji rozmowy na temat centralnego czy cuś.
Może jakby ta osoba trafiła na ten temat to by mogła napisać jakie konkretnie siłowniki trzeba do tego.
"Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you." - Jeremy Clarkson
Obrazek