ja nie mam 2 gen ale tak tylko gdybam... mocowania przykleić na klej do szyb i uszczelkę również coś takiego wyrzeźbić przyklejone... i tak od dołu nakleić klej żeby od góry równiutko wszystko było czarne po boku a w środku przezroczyste
można by też coś takiego zrobić zeby orginalny dach wyciąć po obbrzezach zostawić jakieś 3-4cm zeby mocowanie i wzmocnienie zośtało wyciąć te wzmocnienie i dać plekse czy coś tam na uczczelce do blachy ale estetyka by była raczej dyskusyjna i jakaś roletka ja mam w Peugeocie szyber i jest dość mocno przyciemniony ale jak słonce daje to roletka się przydaje bo strasznie w banie grzeje
sebas, ale na szyby wklejane nie działają jakieś mega "odrywające" siły jak na otwarty szyberdach przy szybszej jeździe, poza tym szyba wklejana trzyma się na całym obwodzie, a nie na dwóch paskach (prowadnice)...
Hmm Można by wyciąć drugą "warstwę" i zroić z niej stelaż do którego to wszystko byłoby przykręcone...
pomyslcie o poliweglanowej szybie
bo jak cos sie stane, to to szklo was POTNIE !
plexa tez z natury peka na ostre kawalki
poliweglan bedze tu najlepszy
kiedys mialem juz nawet taki szyberdach wyciety (wlasny projekt) ale nie skonczylem go skladac plan byl by uzyc tez klej do spojlerow taki, do szyb.. masta mocny