teoretycznie wkladka lepiej bedzie izolowala od ciepla ale bedzie syfu zaciagala ... stozek bedzie lapal mniej syfu ale jest mniej odizolowany hmmm...... 

Haro napisał(a):Ciekawa teoria. Jeden filtr będzie łapał więcej syfu od drugiego ? Dlaczego tak sądzisz, bo dla mnie to paradoks troche
:) i nie twierdze ze tak jest dumam sobie bo w sumie kasa podobna
Wiem tez ze dzieki tylko filtrowi osiagow znaczaco nie podniose ale zawsze to juz 1 modyfikacja do przodu 
lukas.elk napisał(a):Rozwiązanie Kruszyna nie jest według mnie dobre. Doprowadzając powietrze kanałem rezonatora w tej gumie zmniejsza sie srednica dolotu. Lepiej wywalić te gume i dac rure ktora kończy sie przy wejsciu do puszki. Przeciez to nie musi byc szczelnie doprowadzone. Wazne zeby do puchy mogło wejsc zimne powietrze. Lepiej wedlug mnie jest dac jakas alu rure wentylacyjna z budowalnego i poprowadzic ja pod wejscie puszki a te miejsce odgrodzic czyms od komory. Ale sposobów jest wiele wiec wybór jednego z nich jest sprawą indywidualną...
tak od razu pociagnal bym od samej puchy dolot ten bede dopracowywal w wolnej chwili tak zeby i wygladalo i powietrze dochodzilo rura o wiekszej srednicy
jak cos wrzuce fotki

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość