podłoga del sol

pirul
Moderator

przez pirul » 2011-05-02, 18:47

Po pierwsze to nie wiem po co toczą się dwa takie same tematy równocześnie. Po drugie newbie nie rozumiem Twojego postępowania, kupić auto na dwa lata i remontować wszystko zaczynając od spawania ćwiartek do budy? To za te dwa lata jeszcze nie skończysz wszystkiego remontować jak już ją trzeba będzie sprzedawać. Przez ten czas każdy na forum już będzie wiedział co to za auto i jak teraz wszyscy życzliwie Ci podpowiadają jak ją podpicować z M!R@S'em na czele to ciekawe kto Ci później pomoże to auto sprzedać jak władujesz w nie kasę i nadal będzie trupem. A jak nie ćwiartki to bagażnik zapaćkasz od nowa zapewne takim samym sposobem jak poprzedni mistrz świata z pędzlem z castoramy w ręce i zakwitnie na następny sezon jeszcze bardziej obficie, tymczasem z silnikiem i zawiasem już nie zrobisz za stówkę. I dalej będzie ulep. Albo sprzedaj to auto i kup coś wartego zainteresowania i wtedy sobie dłub i czerp z tego przyjemność, albo jeździj tym autem takim jakie jest i jak się rozsypie po prostu go zostaw na złomie, innych sensownych możliwości nie widzę, jeżdżenie tym co masz teraz przez najbliższe dwa lata samo wygeneruje koszty więc i tak będziesz ładował siano i koło się zamyka. Nie wiem czemu się tak upierasz żeby ratować padlinę, nie widziałeś chyba zadbanej soli od jakiegoś forumowicza, tak mi się wydaje.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD
ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD
CB600F HORNET '10 SOLD
cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD
w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project

qba_21
Forumowicz

Samochód: CRXEE8

przez qba_21 » 2011-05-02, 19:05

kup inną solke a tą weź na części, wyciągniesz co Ci będzie potrzebne, resztę sprzedasz i będzie dobrze,
tą komuś sprzedawać całą to podkładać świnie
Najpiękniejszy widok dla oka.......... piękna kobieta w CRXie...... a jaka kobieta w CRXie nie jest piękna:D

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2011-05-02, 21:14

pirul, to co napisałem wcale nie jest druciarstwem itd. Poprostu niekażdego stać na takie zabiegi jak swap dupy itd. bo to niejest wcale takie tanie. A tak tragicznie to wszystko nie wygląda. Naprawdę musiałbyś widzieć co do mnie przyjeżdza i wyjeżdza jak nowe i klienci jak i mój poprzedni crx mają się w najlepsze. To jest tylko rdza i zawsze jest na nią sposób. Kupując na nowo Pas będzie robił to samiutko.
Fakt, że masz racje jeśli chodzi (wstawić nowe i nie EEEbać się z tym), ale tutaj chodzi o kase ;). Ja bym wymienił blache, ale jeśli totalnych dziur nie ma to jeszcze pośmiga. Wiadomo cena auta spadnie, ale co poradzić.
Obrazek

pirul
Moderator

przez pirul » 2011-05-02, 21:51

Ja jestem ciekaw jak wyglądają podłużnice z tyłu w tym aucie. Co do ratowania tego co ktoś zeszmacił to odradzam mu to bo to nie jest jedyna rzecz do zrobienia z tego co widzę po innych tematach, chłopak się zajawił amberami i już by chciał coś pewnie pomodzić tu i tam, a tu trzeba najpierw budę, a później pewnie i motor reanimować, cholera wie co wyjdzie po drodze, jaka tam w ogóle geometria będzie jak do połowy koła zapasowego podłoga wygląda jak wygląda... Nie jestem zwolennikiem ładowania kasy w coś co nigdy już nie przywróci pojazdowi świetności tym bardziej, jak tej kasy nie ma za dużo. Spawać mu ćwiartek też nie radzę bo pewnie taniej wyjdzie kupić zdrową bude i przełożyć wszystko. Żeby tam silnik był pewny chociaż, no to na minerale jeździ i też cholera wie co tam siedzi. Zrobi jak uważa, ja życzę najlepszego, ale to jest studnia na kasę i będzie miał mega problem żeby sprzedać to auto za jakiekolwiek pieniądze jak coś w nim podłubie ponad serię.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD
ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD
CB600F HORNET '10 SOLD
cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD
w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2011-05-02, 22:57

No właściwie masz racje, ale najgorszym problemem jest znalezienie budy zdrowej ;) A kolejnym papiery. Też nie lubie jak ktoś zajmuje się Tjuningiem, a blachy gniją. Wiadomo, że walnieta była zdrowo, ale według mnie zawieszenie niedostało z tego co widzę. Sorry za wizje ze zdjęć, ale dużo widziałem i przewiduje :). Fakt, jeśli masz bude to kupić by się bardziej opłacało i ją porobić.
Obrazek

Ryba88
Forumowicz

przez Ryba88 » 2011-05-03, 09:24

Ja też poprę przedmówców. Takie auto można robić tylko samemu, jeśli się umie, ma czas, warunki i narzędzia. Pod blokiem, czy w 1 popołudnie u babci na działce nic nie zdziałasz tzn. nic takiego, co by pomogło i było dobre. Znowu oddasz do warsztatu to zrobią tak jak w tym gdzie ja dorabiam - trochę poczyszczą, na to minia do płotu, jakieś blaszki, co by nie było dziur - na koniec dużo gumy i baranka. Zapłacisz za to jak za zboże, a efekt - czy nie widzicie jak to teraz wygląda ?? Wszystko zapryskane barankiem od góry do dołu, pogumowane gdzie się da, żeby nic nie było widać i efekty masz "do bagażnika można się przebić palcem". :nieok:

Vermilion
Forumowicz

przez Vermilion » 2011-05-05, 00:51

Mmm kupiłem swoją solkę z tyłem w jeszcze gorszym stanie (w sensie pogiętej i prostowanej w garażu blachy i rdzy), też wpadłem na minę. Z tym, że najpierw sprawdziłem podłużnice, dałem auto na zbieżność i sprawdzenie geometrii (okazała się idealna). Skoro wszystko było ok to wstawiłem tył od innej solki i jeżdżę dalej. Jakiś czas temu skasowałem sobie przód auta. Silnik ani chłodnica nieruszone i ta sama historia, sprawdzenie podłużnic, zbieżności i geometrii. Wszystko ok to wstawiony tym razem przód auta ;) Zostały mi jeszcze do zrobienia nadkola tylne (po przyszłej zimie pewnie wykwitnie) i będzie spokój na dłuższy czas z rdzą a i buda pięknie poskładana (zresztą wcale nie tak tanio). Za jedną czy dwie zimy progi będą do roboty, bo widać że powolutku coś zaczyna na nich kwitnąć.Troszkę mi zaczyna ropieć na dole drzwi kierowcy to pójdą do wymiany. Ja miałem farta bo geometria i zbieżność były w zaje stanie. Sprawdź najpierw to i zdecyduj czy ją ratować. I oddaj KONIECZNIE do ZAUFANEGO zakładu, bo niektórzy naprawdę robią cholerną lipe.

PS. Za zrobienie samego tyłu wyszło mi ok. 2000zł netto (poza tym robił jeszcze jakieś tam pierdółki) + części (pas tylny chyba 400zł jak dobrze pamiętam). Przód robiony po wypadku miałem w innym warsztacie, też sprawdzonym i wyszło mi ok. 4000 brutto z częściami ale w tym były lampy i inne.

Przeanalizuj to dobrze! Ja teraz szczerze żałuję że jej nie puściłem dalej. Gdybym wiedział ile te naprawy będą kosztować to nie brałbym się nawet za nie, a teraz to już mi się jej po prostu nie opłaca sprzedawać.
Yamaha TDM 850 4TX 2000r.

newbie
Forumowicz

przez newbie » 2011-05-13, 09:53

dzisiaj przyjechał do mnie "świeżutki" pas tylni (nawet w takim samym kolorze;))

w przyszłym tygodniu zaczynam "pimp my ass" mojej solki.

zastanawiam się tylko w jakim stanie będzie belka wzmacniająca, bo jeszcze nie ściągałem zderzaka.

być może ma ktoś taką na zbyciu ?? albo pasuje z innego auta ??

pzdr

Vermilion
Forumowicz

przez Vermilion » 2011-05-13, 10:05

Chodzi ci o tą co zderzak na nią wchodzi? U mnie jest całą dziurawa od rdzy a nigdzie nie mogłem znaleźć w lepszym stanie to po prostu ją profilami powzmacniałem i tyle :P Myślałem, żeby może wzmocnienia od USDM do siebie wstawić, ale to później ^^

newbie
Forumowicz

przez newbie » 2011-05-13, 18:44

ostatecznie też tak będę musiał zrobić.

fajnie obszyłeś sobie części kokpitu. ile taka impreza ??

Vermilion
Forumowicz

przez Vermilion » 2011-05-14, 11:58

Kupiłem taką ;) Aczkolwiek jest to jakiś denny materiał bo brudzi się strasznie, a wyczyścić to to w cholere roboty.

Poprzednia strona