Jak jade z rowna predkoscia po odjeciu gazu jest szarpniecie szczegulnie odczuwalne na nizszych biegach 1,2,3, ostatnio wymienialem sprzeglo,uszczelnialem skrzynie-byla rozbierana, czyscilem tez przepustnice i krokowy..ale nie jestem w stanie powiedziec kiedy zaczelo sie szarpanie
Ostatnio edytowano 2011-01-13, 23:43 przez Biały21, łącznie edytowano 1 raz
niewiem jak skrzynia ja jej nie grzebalem ale niby wszystko wporzadku bylo swiece i kable swieze sa filtr faktycznie wymienie bo juz 2-3 latka na nim jezdze
Mam dosyc podobny proble, samochod psozarpuje przy przyspieszaniu, oraz przy odpuszczaniu pedalu gazu. Jednakze dzieje sie tak tylko przy zimnym silniku, jak sie auto rozgrzeje nic takiego sie nie dzieje. Ogladalem poduszki silnika, na pierwszy rzut oka wygladaja ok, skrzyni nie rozbieralem, jedynie MTF swiezy zalany. Sprzegla mozze miec cos do tego?
mam taki sam problem przy ujęciu i dodaniu gazu szarpie i stuka na niskich biegach,myślę że to mechanizm różnicowy, mam w domu drugi tylko i pytanko jak sprawdzić w jakim jest stanie?...sprawdzić luzy na wałkach satelit?ewentualnie macie jakieś patenty na sprawdzenie używanej skrzyni jak z tym mechanizmem bo mogę taką nabyć tylko nie wiem w jakim jest stanie?