Witam mam taki problem, że zrobiło się gorąco i w moim rexie jest potrzebna klima ale nie wiem jak podpasuje, wiem że w niektórych modelach są takowe montowane. Czy klima od ee8 albo do civica 5 lub 4 generacji podejdzie??
Jak tak to jak z montażem i ceną za taką klimę??
P.S
Wiem, że jest trochę tematów na ten temat ale na żadnym nie uzyskałem satysfakcjonujących odpowiedzi...
Mam klimę, była w rexie jak kupiłem ale wymagała naprawy. Było ciężko ale super radocha z użytkowania.
Nabicie kosztuje 200zł. Części kosztują dużo więcej niż 600zł. Chłodnica wychodzi ze 200 ale ja mojej szukałem pół roku, kompresor 250zł, do tego jeszcze kilka innych pierdółek. Kiedyś widziałem na forum ofertę 1200 za komplet. Plus robocizna. Mnie wyszło 1500zł koszt samej naprawy choć miałem komplet części, ale musiałem naprawiać kompresor i wymieniać i naprawiać chłodnicę.
Podstawa to zeby kompresor pasowal do bloku i zeby zmiescic chlodnice. Biorac pod uwage ile mialem klopotu z naprawa to swap bedzie hardcorowa robota ale warto.
Mam klime z crx-a na sprzedaż lecz już ponad rok leży w garażu (auto po stłuczce, poszło na części podobno działała przed kolizją), jest wszystko oprócz chłodnicy i chyba 1 rurki i kółka przy napinaczu paska klimy brakiuje ale ostatnio mi wpadła w rece łapa kąpletna od d14a4 i jest z kółkiem więc myślę ze podejdzie kółko. Cena jaka mnie za nią interesuje to 400zł
Kolko przy napinaczu paska klimy kosztuje w ASO 250zl, chlodnica 1800zl. Znalezc uzywke mozna po paru miesiacach szukania. Ale cena 400zl nawet za niekompletna klime bardzo bardzo okazyjna, za kompletna sie liczy 1200zl.