po zagrzaniu sie obroty skacza z 2 tys na 1 czyzby krokowy

sniper
Forumowicz

Samochód: CRX ED9

przez sniper » 2012-02-14, 19:12

Biały21 napisał(a):Odlaczales ostatnio akumulator? jesli tak, to masz odpowiedz;) skasowal sie komp, [...] odlacz ponownie aku, 10 minut powinno starczyc, odpal auto (zimne), koniecznie wylaczone wszystskie odbiorniki pradu, i dmuchawa, poczekaj az sie calkowicie zagrzeje, przy minusowej temp bedzie to trwalo kilkanascie minut, wsio, jak sie nie uda to powtorz.
U mnie problemem bylo wlasnie odlaczenie akumulatora (musialem doladowac). Dzis przeprowadzilem reset kompa i obroty nie faluja. a falowaly o ok 500 obr./min. Biały21 dzieki :poklony:

Keysee
Forumowicz

przez Keysee » 2012-02-15, 10:33

ja mialem tak samo i slyszalem wiele teorii - "ze silniczek krkowy, ze gdzies nieszczelnosc w ukladzie dolotowym i ze przepustnica do wyczyszczenia" a tak naprawde bylo co innego no ale ja ma mocno przerobionego del sol i u mnie zmienilo sie cisnienie paliwa bo regulator zeswirowal:) i musiale wystroic go jeszcze raz.
Moja rada sprawdz sobie uklad dolotowy na nieszczelnosci, wyczysc przepustnice jesli bedzie taka potrzeba (jesli bedzie bródna), a na koncu jak sie nie zmieni pomysl o krokowym.

Poprzednia strona