musisz od srodka autka ten plastik z klapy sciagnac(na 5 plastokowych srubach bodajze).sciagasz plastik i lotka na 4 nakretkach sie trzymie i 4 zatrzaskach.najlepiej miec jakis kluch nasadowy zeby to odkrecic bo normalnym bieda bedzie.a mechanizm wycieraczki na 3 srubach od srodka a z zewnatrz bedziesz widzial jak sciagniesz pioro wycieraczki:p pozdro
nie rob tego jak ci deszcz dowali to docenisz nic nie zyskasz oprocz wygladu.takie moje zdanie a zeby odkrecic to od srodka jest taki plastik itrzeba go chyba zdjac ten na klapie.
ja ta duza nakretke odkrecam kombinerkami,jak ja odkrecisz to mechanizm do srodka ci wpadnie(jak te 3 sruby od srodka masz odkrecone).aha, i nie zapomnij zeby zlaczke odpiac bo mozesz cos urwac:p
najlepiej to ściskiem blacharskim, czyli takimi kombinerkami zaciskowymi, dobrze je zaciśnij na nakrętce i pójdzie.
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.
nie wyciągniesz go od środka, w linku masz jak to zrobić
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.
juz sobie poradzilem i teraz jescze takie pytanko bo sciaglem klape tylnia cala i musialem przeciac te kabelki od wycieraczki i nagrzewania, wycieraczki juz nie mam wiec od nagrzewania tylniej klapy wystarczy ze polacze te 2 czarne? czy jak to jest?