Witam dziś odkręcałem belkę przednia i mam następujący problem, 3 z 4 śrub się odkręciły od spodu, jedna wykręciła się o 1cm i dalej kręci się w kółko... prawdopodobnie jej nakrętka która była w podłużnicy urwała się i się obraca
śruba z lewej strony, otwór na dole. zdjęcie tylko podglądowe, problem leży w śrubie która nie chce wyjść z podłużnicy
nic juz nie zrobisz, szlifierka i ucinaj srube zdejmiesz belke i zobaczysz co sie stalo, jezeli faktycznie nakretka sie ukrecila od podluznicy to tylko znow nacinac wiekszy kwadrat,wyjac nakretke, wspawac w nowy kawalek blachy i wspawac calosc... do podluznicy
Miałem to samo w ITRrze przy wymianie poduszek silnika. Odkleiła się nakrętka wewnątrz podłużnicy. Wyciąłem otwór 2x2cm ale nie tam gdzie była śruba tylko 10cm obok, obciąłem śrubę, nakrętkę z podłużnicy wyciągnąłem przez otwór 10cm dalej za pomocą magnesu, zakręciłem nową zwykłą śrubę z nakrętką od wewnątrz pomagając sobie znowu magnesem przez wycięty otwór, następnie wycięty otwór zalałem silikonem i zapomniałem o problemie. Całość trwała ok. 2 godziny.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
powiem Wam że udało mi się to dokręcić trochę ale jeszcze nie do końca wkręcając śrubę pod delikatnym kątem... może pneumatem dało by rade to dokręcić do końca?
Zrób dokładnie tak jak radzi pirul ,zaoszczędzisz czas i nerwy.To najlepsza metoda i też tak robiłem.Gwint który wystaje z nakrętki przyspawanej w podłużnicy jest skorodowany i zablokuje nakrętkę i dalej będzie się obracać.