Auto nie pali za pierwszym razem...??

kajak
Forumowicz

przez kajak » 2009-01-20, 01:08

wiec tak, komp zresetowany, przekaznik pompy paliwa przelutowany na nowo (ten co pod schwokiem na chyba monety sie znajduje z jedna kostka) i niestety zadnego efektu :( juz pomalu zaczynam myslec ze ktos cos przy przekladce silnika pomieszal (u poprzedniego wlasciciela), jakiegos wezyka podcisnienia nie podlaczyl albo cos, bo wczesniej tam bylo 1,5 . mam jeden wolny wezyk zapchany srobka, jutro strzele fotke to wrzuce to moze ktos skojarzy o co z nim chodzi i gdize powinien byc wetkniety.
nie wiem czego sie lapac ;/ czy moze miec jakis wplyw przedmuchujaca na wyzszych obrotach uszczelka pod kolektorem wydechowym?? bo jak go tak pompuje przy odpalaniu i on probuje juz zalapac jakies obroty to strasznie strzelacos pod maska, tak jakby wlasnie jakies strzaly cisnieniowe byly ;/ coprawda mechanik jak uszczelke pod glowica robil to mowil ze jeszcze moze pojezdzic, ale to moze ja sie poprostu nie znam :(

aha jesli napisalem cos smiesznego, sprzecznego lub glupiego to wybaczcie ale dopiero sie ucze i chce sie nauczyc dobrze wiec jak cos to prosze poprawcie mnie ;]

Remorant
Forumowicz

przez Remorant » 2009-01-31, 14:27

Wiem ze temat juz sie powoli starzeje ale, chcialbym go odswierzyc troszke bo mam problem, jeszcze inny niz Wy.

Otoz mam problem z odpaleniem rexa. Na poczatku myslalem ze wina spoczywa na slabym akumulatorze lub na tym ze jest po prostu zima ale chyba gdzie indziej trzeba szukac przyczyny, tylko gdzie?

Do rzeczy. Kiedy probuje odpalic rexa,( nie wazne czy z rana na zimnym czy zaraz po przejechaniu np. 50km kiedy jest goracy) wpierw kreci bardzo wolno, az przygasaja kontrolki a nawet czasem ,,cyka", ale kiedy dluzej trzymam przekrecony kluczyk rozrusznik zaczyna szybciej krecic. Troche to trwa ale w koncu zapala, i dzieje sie tak za kazdym razem nie wazne czy cieply czy zimny.

Ktos ma jakies pomysly co to moze byc?

atom1
Moderator

przez atom1 » 2009-02-01, 00:50

zobacz kable przy rozruszniku - szczegolnie ta mala konektorke, duza srube tez warto zdjac i przetrzec
http://demotywatory.pl/6670/MODERATORZY
moj feedback http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=30&t=19664&p=203599&hilit=atom1#p203599
Mój warsztat: http://www.atomoto.eu

gabeczka
Forumowicz

przez gabeczka » 2009-02-01, 01:47

jak ci przygasaja kontrolki to albo aku slaby albo nie masz jakies masy podlaczonej ja kiedys tak mialem,dla pewnosci pociagnij nowa mase

Poprzednia strona