jeżeli gdzieś jest już taki temat to proszę nie bijcie tylko podeślijcie linka.Dużo razy natrafiłem na problem że w rexie śmierdzi benzyną, tylko co jest powodem i co z tym zrobić? Sam mam ten problem i nie wiem co z tym zrobić, myślałem że to wina korka bo jest nieorginalny. Czarowałm już z nim i nic nie pomaga, co może być powodem?
Moze i ja cos tu wniose..
Nie wiem jaki wplyw ma u Ciebie i co jest przyczyna, ale u mnie .. przy zalaniu kijowatego "chrzczonego" paliwa.. smierdzi mi wacha.
Zaleje na orlenie, czy shellu i nic nie czuc.
U mnie śmierdziało - przerdzewiały bak.
Dalej śmierdziało - okazało się że przewody się rozsypały w proch. Wymieniłem ( jakieś wężyki hydrauliczne mi wstawili ) i wszystko gra
sprawdz pod tylnym siedzeniem masz dostep do pompy paliwowej 3 sróbki pod spodem pierscien u mnie bylo tak ze ten pireścien sie odblokwal i troche smierdzialo
u mnie też śmierdzialo
rozebrałem cały bak , przewody paliwowe ...
bak był przegnity na zgrzewie - został wymieniony na nowy - stary - dobry _ Chinczyk 40zł
był też sparciały przewód paliwowy - został wymieniony na nówke
EFEKT - nic nie śmierdzi , nic nie cieknie (nawet przy otwartym szyberku i oknach)
proponuje ci wleść pod auto , odkręcić tą osłone plastikową i oblukac przewody , badnij czy się bak nie poci nigdzie , jak będziesz pod autem to potrzęś nim gwałtownie , żeby benzynka się po baku pochlupała i badnij czy nigdzie nie jest mokro , pamiętaj że to szybko paruje i czasem palcam wyczujesz a wzrokowo nie.
przy okazji wymieniłem sobie filterek paliwa 37zł
jak nie z dołu o dźwignij siedzisko kanapy i badnij czy nie śmierdzi tam gdzie pompe paliwa wkręcasz
najlepiej zalej dziwke po korek i obadaj wszystko
pozdro
PS ten typ tak nie ma - jak jet dobrze to nie śmierdzi