po raz pierwszy od kad mam rexa pojawił mi sie bład... podczas jazdy zapaliła sie kontrolka check engine... wiec wyłączyłem silnik, pozniej podniosłem dywanik i mysle zobacze co to za bład...
przekrecam stacyjke i zacyzna mrygac.... cały czas w jednym tempie i... po liczeniu do 60 dałem sobie spokuj...
auto co lepsze nic nie traci, pali tak jak paliło jedzie jak jechało...
ja nie wiem czy jestem ułomny i mam pypcia na oku ale ja nie potrafie odczytac błedu... jak to powinno mrygac? z jakimis przerwami czy jak?
bede wdzieczny za odpowiedz bo zgłupiałem...
Bóg dał nam nogi po to, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na glebie...
no tak włąsnie jest... przekrecam zaplon zapala sie - gasnie, zapalam silik normlanie... i po jakims czasie zapala sie i juz nie gasnie do wylączenia silnika...
marekcrx, kurcze naprawde nie ma wyraznej przerwy - mryga sobie non stop... pyk pyk pyk pyk.... i se mozna liczyc...
no tuz sie pogubiłem... 1 czy 8 ? chyba udam sie do jakiegos magika co mnie oswieci i zdiagnozuje... a tak z ciekawosci sonda jest jednoprzewodowa - ma wartosc 1V czy 5V ??
nie... nieuznaje LPG w sportowym aucie... benzynka tylko i wyłącznie... ten cyrk mi sie zaczoł jak wyjechałem od mechanika... robiłem kilka rzeczy i teraz nie wiem czy wrócic do niego i ma robic tak aby było dobrze czy jechac gdzie indziej z tym fantem...
dodam ze naczytałem sie o sondzie lambda... ze wiecej pali i gorzej jezdzi... u mnie nie odczuwam wąłsnie tych zmian... pali tak samo jak paliło i jedzi tak samo jak jezdziło... wiec zgłupiałem...
dam sobie opone przedziurawic ze to blad nr1, ale najlepiej przyjedz dzisiaj na spota ziooom to ktos Ci odczyta ten powazny blad ja sie raczej nie pojawie, ale mysle ze znajdzie sie jakis spec ktory to ogarnie
pali tak jak palilo bo na pewno juz wczesniej byla walnieta tylko teraz blad wyskoczyl, mi tez nie wyskoczyl od razu, a mocy i tak nie straci, przy pelnym bucie czyta z map, omijajac sonde.