Siemanko. Otóż wczoraj coś dziwnego i się przytrafiło z REX'em ;/ Wymieniałem dolot + wkałdkę sport (ponieważ kolektor 4-2-1 jest w drodze do mnie), pierwsza próbę zrobiłem i wszystko szyk. Wczoraj na trasie jechałem, i nagle coś jakby przyszarpało (tak jak komarek paliwa nie dostaje haha ;p) i zapalił sie CHECK ENGINE i nie mogłem dać wiecej gazu niż 3,5 no bo już było odcięcie zapłonu. Zjechałem na bok, luknąłem olej i wszystko no ale wszystko tak jak powinno być. Pojechałem dalej i po kilometrze znów to samo (jak mu bardziej wkreciłem silnik). I tak trzy razy. jak już wracałem to było szyk. Kurcze jak myślicie, co to mogło być ? ja tak miałem w poprzednim CIVICu gen V ale to była wina ż ebyłol mało oleju, a tutaj normę mam idealną. Jakieś sugestie macie? z góry dziękuje no bo teraz nie daje mi to spokoju.
Pewnie przy zabawie z dolotem poruszałeś tps'a albo któryś inny czujnik i stracił kontakt. W ogóle sprawdź czy wszystko podpiąłeś z powrotem. Skorzystaj z linka, który wkleiłem, sprawdź jaki błąd wywaliło i będziesz wszystko wiedział. A nie możesz wkręcić powyżej 4krpm bo ecu się przełączył na tryb awaryjny.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
możliwe że poruszałem przez przypadek któryś czujnikiem, dzisiaj niestety nie dam rady sprawdzić ponieważ rodzina w domu się nazjeżdżała. jutro zobacze co i jak z błędem, no bo jak wracąłem to juz wszystko okej było zobaczymy jutro. Ale mówicie że to pewnie nic poważnego ta?
No musisz sprawdzić żeby się dowiedzieć czy to coś poważnego czy nie, mógł to być równie dobrze zbieg okoliczności i coś innego odmówiło posłuszeństwa. Jak rozkodujesz błąd wszystko będzie jasne.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project