tez mam blad 17 licznik działa normalnie, nie chce grzebać z tymi kostkami, bo wcześniej było dobrze. wypadła mi linka przy skrzyni, włożyłem s powrotem i mam ten blad, prosze o jakies pomysly, chyba ze to te kostki. A dla ciekawosci dodam ze mam jeszcze blad nr 1 w A9 ale to chyba na inny temat
tak blad 1 jest to sonda byc moze jest uszkodzona a co do 17 bledu to u mnie tez sie tak porobilo jak wyciagnelem linke i wsadzilem z powrotem dzisiaj obadam temat tych kostek to dam znac moze cos to pomoze
Krysik może masz kompa od d16z5 (też jest pm7) dlatego wywala jedynkę? Jak wsadziłeś linkę do skrzyni to zrobiłeś reset kompa? bo może masz stary błąd w nim.
Panowie skoro działają wam prędkościomierze normalnie, to albo uszkodzony czujnik prędkości albo elektryka, albo stare błędy w kompie.
Co do czujnika jest to zwykły kontaktron, który pod wpływem wirującego magnesu napędzanego z linki, raz się zwiera raz rozwiera. Żadna filozofia. Można go uszkodzić chyba tylko przy próbie wydłubania go z mechanizmu prędkościomierza.
nadola, jak dzisiaj sprawdzilem to faktycznie mam komp od z5 ale dziwi mnie to ze dopiero od jakiegos czasu wyrzuca mi ten blad, wczesniej tak nie bylo a co do 17-stki to podobno gaz moze to powodowac lekarstwem ma byc blos ktory mam zalozony i pytanko do czytajacych czy kostki do kompa a9 i z5 sa takie same mam juz nagrany komp od a9