Przekaźnik pompy paliwa

Vermilion
Forumowicz

Przekaźnik pompy paliwa

przez Vermilion » 2010-09-01, 23:43

Dostałem cynk, że moje problemy z odpalaniem to wina przekaźnika pompy paliwowej. Podobno wystarczy zrobić zimne luty i będzie wszystko grało. Tylko wie ktoś gdzie ten przekaźnik jest?? Gdzie w ogóle mogę dostać jakiegoś manuala z pełnym schematem do Del Solki ESi
Yamaha TDM 850 4TX 2000r.

Badej
Forumowicz

przez Badej » 2010-09-02, 08:44

Przekaźnik masz obok lewej nogi (jeśli jesteś kierowcą ;) ), wystarczy sięgnąć do góry ręką po lewej stronie pedału sprzęgła, będzie tam przykręcony do budy na jedną śrubkę, szary od spodu czerwonawy wchodzi do niego prostokątna wtyczka, gdzieś na forum są zdjęcia jak to wygląda
EG3 - sprzedane
EH6 - sprzedane
FN1 - pewnie gdzieś w częściach :(

DC2 - Cieszy !!! :D

Vermilion
Forumowicz

przez Vermilion » 2010-09-02, 11:01

Ok dzięki, znalazłem ;) Można zamknąć.
Yamaha TDM 850 4TX 2000r.

Pavelloz
Forumowicz

przez Pavelloz » 2010-09-03, 21:29

To może skoro jest temat na wokandzie to i ja się podłącze, bo tematyka podobna.

Mianowicie chcę odswieżyć styki w PPP, dorwałem dobry przewodnik jak to zrobić i utknąłem na ostatniej śrubie.

Pomogłem sobie odkręcając linkę od otwierania maski i jedyne do czego doszedłem to to że śruba jest tak mocno przykręcona/zapieczona, że blaszka do której jest przymocowany przekaźnik wygina się jak sreberko. Do tego dochodzi powoli fatygowanie się główki śruby i zanim ją zmasakruję chce jednak spróbować ją odkręcić.

I tu następuje moje pytanie, bo po około 1,5h godziny walki w pozycji horyzontalnej - przy wzroście 2m bez zdjętej kierownicy mam powoli dość -

jak zdjąć ten element plastikowy deski rozdzielczej która jest tuż obok przekaźnika? ten element który utrudnia odkręcanie, wydaje mi się że bez niego byłoby dużo łatwiej nałożyć nasadkę i spróbować pod innym kątem, a jak nie to będę mógł chyba przekaźnik zdjąć w ogóle bez odkręcania jej.

Dzięki z góry za pomoc

Aha żeby zobrazować - odkręcić się nie chce jedyna śruba na poniższym obrazku:
http://techautorepairs.com/images/EFIre ... llarge.gif