Ma ktoś zamontowane u siebie jakieś 4 tłoczkowe zaciski np Brembo ?
Mam teraz 2 tłoczkowe z ATR na 282 ale chciał bym jakieś 300-310mm na 4 tłoczkach
Ma ktoś jakiś pomysł z czego zaadaptować taki zestaw
a możesz pokazać fotki jak wyglądają u ciebie te z atr ??? plisss
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE
generalnie czy się wiele rożni zacisk od tego z ee seryjnego
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE
tsj nie jestem pewien ale z nissana 350z 4tłoczkowe brembo mogło by podejść trza było by zmierzyć odstępy mocowania dwóch śrub do zwrotnicy ale mogę sie mylic
podobne są zaciski w evo czy sti najmniejsza tarcza w 350z to 296mm i sa dostępne i tylko na 17 wiec żeby zacisk wepchnąć trzeba rzeźbić mocowania ,, przejscie,, Możliwe ze Mickey dotnie takie przejscie laserowo tylko zaciski na te tarcze powinny byc z roczników 2002-2005.
Jakbyś myślał o zaciskach z Imprezy NewAge 4 tłoczkowych 296mm to raczej odpuść, straszna krowa jest i na niewiele felg pasuje. O takich mowie:
1. Najpierw zrób karoserie, 2. Potem zadbaj o zawieszenie i hamulce, 3. Teraz dopiero możesz modzić silnik. EE8 -> Subaru GF8 -> ED6 + BB9 -> Subaru GRF http://www.youtube.com/watch?v=OwwaZjWcMOE
Ptasior napisał(a):Jakbyś myślał o zaciskach z Imprezy NewAge 4 tłoczkowych 296mm to raczej odpuść, straszna krowa jest i na niewiele felg pasuje. O takich mowie:
u mnie te hondowskie 282 na 1 tłoczku i pompie 1 cal potrafi blokować koła przy każdej prędkości nawet na slicku... mocniejszy hebel to już moim zdaniem niebezpieczny bo bardziej zero jedynkowo zaczyna działać