Tak jak w temacie pilnie potrzebuję wymienić tłoczek przód w ed9 54mm. Ktoś wie z jakiego dostępnego auta go dopasuję ? Biorę się za szukanie ale może ktoś już to przerabiał.. Wkurwiłem się bo dzisiaj założyłem nowe tarcze + klocki TRW i zablokował się zacisk, chyba klocki z jednej strony już przepalone :/ wyjąłem tłoczek .. cały poprzeżerany :/
Kurde dzięki wielkie !! właśnie znalazłem ze sieny ale za długie są. Zobaczę jutro na hurtowni mam nadzieje że mam reperaturki dostępne i tłoczki.. normalnie załamka:/
po co dopasowywac z innego auta, skoro sa dostepne typowe do ed9?
ja zamowilem tutaj, http://www.pbauto.com.pl/ ,tanio szybko i sprawnie, podaj model, i wymiar, czekalem 2 dni, pozatym okazalo sie ze na miejscu w mojej miescinie tez mieli wymiarowe, takze nie jest to jakis rarytas, nie polecam jedynie gumek reperaturek od nich na przednie zaciski, bo w ich zestawach niema gumek na prowadnice.
rozmiar tłoczka- (54x44 mm.) pasuje tez (54x43 mm.) jest to bodajze od Omegi.
mozesz tez spytac na forum kolege "Golem" mial tloczki i dobre zestawy gumek.
Ja z tym walczyłem w zeszłym roku z częściami nie było żadnego problemu tyle tylko że po wymianie przy mocnym wciskaniu hamulca zaczęło przeciekać w zacisku było też sporo wżerów i i tak musiałem kupić inne zaciski
No ja jestem właśnie po wymianie jednej strony, wszystko super, zero problemu z założeniem. Praca zacisku to teraz bajka !! W przyszłym miesiącu biorę się za prawą stronę :]
Zamierzam na czasie wymienić też tył i pytanie moje czy są dostępne tłoczki na tył ? i jakiś zestaw naprawczy ? Na bank już to gdzieś na forum widziałem ale znaleźć to będzie masakra
P.S Kupiłem sobie właśnie miniaturę Fiata 125p ciesze się jak dziecko Bedę go przerabiał na zdalne sterowanie i będzie za je bisty !
Chętnie bym zakupił tłoczki na tył ale dopiero na przyszły miesiąc bo się spłukałem z kasy Na szczęście klocki się nie przepaliły i hamuja zajebiście :] Muszę tylko dać nową uszczelkę między serwo a pompę bo jest przecięta i syczy :/