Prostowanie, uzupełnianie i malowanie

Vermilion
Forumowicz

Prostowanie, uzupełnianie i malowanie

przez Vermilion » 2011-03-08, 10:13

Wie ktoś może ile pi razy drzwi może kosztować prostowanie 4 alufelg 17" (nieznaczne), uzupełnienie jednego małego ubytku i późniejsze ich pomalowanie?

PS. Chyba do końca życia będę jeździł na stalówkach

PS2. Po samym prostowaniu, ale nie uzupełnianiu ubytku trzeba fele malować?
Yamaha TDM 850 4TX 2000r.

maczuga2
Forumowicz

przez maczuga2 » 2011-03-08, 12:02

U mnie cennik za renowacje alusków wylada nastepujaco:

1 wgniecenie koszt 80zl, a moze sie tak zdarzyc ze kazda fele mozesz miec krzywa w kilku miejscach tak wiec mozesz sobie przeliczyc jak sie czasem nie oplaca robic felg :nieok:

2. co do malowania to tez musi to byc dobrze zrobione (wygrzane w piecu itd.), u mnie jesli chcesz malowac cala fele to musisz sie liczyc z dodatkowymi kosztami wycinania i wstawienia nowego wentyla a tak malowanie calej felgi na noweczke kosztuje max 150zl/szt. a samego rantu nie wiem podejrzewam ze tez nie malo

Ogolnie zdzieraja na tym biznesie

[ Dodano: 2011-03-08, 11:03 ]
U mnie cennik za renowacje alusków wylada nastepujaco:

1 wgniecenie koszt 80zl, a moze sie tak zdarzyc ze kazda fele mozesz miec krzywa w kilku miejscach tak wiec mozesz sobie przeliczyc jak sie czasem nie oplaca robic felg :nieok:

2. co do malowania to tez musi to byc dobrze zrobione (wygrzane w piecu itd.), u mnie jesli chcesz malowac cala fele to musisz sie liczyc z dodatkowymi kosztami wycinania i wstawienia nowego wentyla a tak malowanie calej felgi na noweczke kosztuje max 150zl/szt. a samego rantu nie wiem podejrzewam ze tez nie malo

Ogolnie zdzieraja na tym biznesie :nieok: