Krzyh00 napisał(a):rozumiem ze po odkreceniu nakretki, odpaleniu i podpompowaniu linki powinny sie widocznie cofnąć?
Odkręć linki żeby były luźne i wtedy podpompuj pedał aż będzie konkretnie twardy. wtedy z powrotem naciągnij linki. Śruba samoregulatora powinna się dużo mniej wkręcić. Nie odpalaj auta w trakcie, bo ciśnienie w układzie Ci zejdzie!
no juz dwa razy robilem i nic wchodze spuszczam reczny, odkecam nakretke zupelnie, odpalam auto, pompuje, trzymajac hamulec nozny dokrecam nakretke a ta wkreca sie do tej samej pozycji co przed pompowaniem, ale zakladam ze mam cos z zaciskami nie tak dlatego nie dziala
mrozek201
przez mrozek201 » 2008-12-21, 17:47
nie trzymaj hamulca noznego, ja zrobilem tak, nawet nie odpalalem samochodu, poluznilem linke od recznego az prawie dokonca, popompowalem hamulcem, zaciagnolem reczny juz bylo czuc poprawe, spuscilem, popompowalem, zaciagnolem i na zaciagnietym podpompowalem, spuscielm, naciagnolem linki i jest git A myslalem ze silnik trzeba odpalic jak jest wspomaganie hamulca, a u mnie takie nie wystepuje chyba