Witam.
Mam maly problem w zasadzie to nie problem chodzi mi bardziej o porade. Panowie ostatnio jade swoim Crxem chce zredukowac bieg z czwórki na trojke a tu czuje opur na skrzyni tzn wciskam sprzegło a tu nie wchodzi zaden bieg delikatnie zaskrzypiało i nic po odpaleniu samochodu nie wejdzie zaden bieg po zgaszeniu silnika wszystko smiga elegancko bez zadnego zgrzytu tj biegi wchodza bez problemu. W poniedzialek mam zamiar sciagnac skrzynie i wymienic sprzegło bo wydaje mi sie ze docisk sie rozpadl lub tarcza. Czytalem na forum duzo postów na temat jakie sprzegło załozyc czy moze teraz konkretnie jest ktos w stanie cos polecic w zasadzie chce załozyc komplet Exide ze wzmocnianą tarcza co sądzicie. z Góry dzieki
wymienił sprzęgło a potem okazało się że połamana ta dźwignia jak się kończy linka od sprzęgła się chłopak wkurzał
innym przypadkiem jaki znam to wycieraczka się zawinęła pod pedałem sprzęgła i nie dociskało się go do podłogi xD więc zacznij od tego hehe
koszt w ASO 15,86 zł tylko poczekasz pewnie kilka dni bo od ręki raczej nie mają (przynajmniej w dwóch salonach nie mieli jak dzwoniłem). W moim temacie jest zdjęcie tej sprężynki jakbyś potrzebował... w schematach na forum też jest...