Witam, czy ktoś by się podjął wymiany sprzęgła z Mazowsza w CRX Del Sol D16Z6? Tzn nie sram kasą i i wolałbym jakieś w miarę przyzwoitej cenie:) (sprzęgło już mam).
Jak się nie ma kanału albo windy to lepiej odżałować dwie stówy i mieć z głowy niż się trzy dni po podłodze włóczyć pod samochodem i wściekać tym bardziej jeśli się to robi pierwszy raz.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
sebas, nie obraź się ale cwaniakujesz. Jeden dzień to Ci może wystarczyć jak grzebiesz coś przy autach, masz narzędzia, jakieś pojęcie co z czym i umówionego tokarza żeby zrobił z kołem zamachowym. Chyba, że tak tylko zdjąć i założyć na odwal się to może zdąży w jeden dzień ale pewnie dosyć szybko wyląduje znowu pod autem. No i chciałbym widzieć jak samemu leżąc na plecach skrzynię wsadzisz pod auto stojące na kobyłce 30cm nad ziemią i powiesisz tak żeby weszła dobrze na wałek... Nie mówiąc o głupim zbiciu sworzni przy demontażu przez osobę, która nie ma doświadczenia ani ściągacza czy o odkręceniu zapieczonych i zaklepanych nakrętek z przegubów na piastach...
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
Ja skrzynię wkładam od góry wciągając ją. Koła zamachowego nigdy nie toczyłem bo nie miałem takiej potrzeby. Co do sworzni i nakrętek to tak jak piszesz dla kogoś kto będzie to robił 1 raz to będzie chyba największy problem. Do nakrętki na piaście długa rura do przedłużenia a do sworzni po prostu młotek i brecha Wiadomo że z kumplem do pomocy byłoby dużo łatwiej...
Właśnie leżeć pod autem a tu tyle roboty , olej spuścić , zwrotnice , końcówki półośki wyjąc 6 srub odkręcić , rozrusznik , prędkościomierz , i inne pierdoły na kobyłkach to on nic nie zrobi przynajmniej kanał druga osoba do pomocy wyjęcia skrzyni i włożenia , wybieraki , sama skrzynia ma wysokość ponad 30cm jest możliwość gora ale znowu wybieraki sa sztywne chyba ze del sol juz ma inne wiec musi wysoko stac by nie szorować o ziemie wiec Pudzian miał by problemy by na leżąco podnieść skrzynie do góry i włożyć wałek na swoje miejsce
No ja w del solu wymieniłem sprzęgło na ziemi bez kanału ale pomagał mi ojciec, wyciągałem skrzynię dołem i zeszło trochę tylko ja sobie wszystko pędzelkiem czyściłem, obudowę od wewnątrz też, przy okazji komorę umyłem itd. nie spieszyło mi się, nakrętki piast poszły w pizdu majzlem więc trzeba było nowe załatwić, mtf z ASO przywieźć itd. nie jest to takie proste jak się nie dłubie z tym na co dzień i nie ma się narzędzi, sama porządna nasadka 32mm do piasty kosztuje 30pln, trzeba mieć też nasadkę do zacisku tą 12kątną 10mm bo zwykła nie wejdzie, ściągacz żeby nie walić po deskach jak głupi, porządną grzechotkę, na wszystkie graty do takiej operacji jeśli ktoś ma średnio wyposażony garaż gdzieś na osiedlu trzeba liczyć z 200pln bo to co w takim garażu leży to z reguły można o kant du.py potłuc, a za tą kwotę masz już wymienione i święty spokój. Co innego jak masz zamiar się rozwijać, wtedy doświadczenie i narzędzia zostają na przyszłość. Ale jak ktoś nie ma w tym kierunku jakiegoś drygu i pasji to bez sensu się męczyć.