Problem ze wstecznym...

Maniek93
Forumowicz

Problem ze wstecznym...

przez Maniek93 » 2013-04-03, 15:48

Witam :P
Mam problem, przewertowałem sporo tematów na temat problemów ze wstecznym, ale nie znalazłem chyba nic, co by się pokrywało z moim problemem w 100%
A więc.. Nie wchodzi wsteczny (lewarek nie wchodzi na miejsce w ogóle), żadnych zgrzytów przy próbie wrzucenia.
Czytałem, że mogą to być wybieraki, ale wtedy też 5 nie wchodzi - u mnie reszta biegów (12345) wchodzą na odpalonym, jak i wyłączonym silniku palcami.
Czytałem, że może to być sprzęgło, które owszem w najlepszej kondycji nie jest, ale regulowałem, po za tym na zgaszonym silniku również bieg nie wchodzi (a mam wrażenie, że wtedy powinien, mimo słabego sprzęgła?)
Czytałem też o wodzikach (lewarek-skrzynia), ale tego jeszcze nie sprawdzałem...
Jakieś rady, sugestie, stwierdzenia? :P
Pozdrawiam :)

Vincent
Forumowicz

Samochód: CRX Del Sol

przez Vincent » 2013-04-03, 18:39

Zacznij od spr.lewarka i połączeń .

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2013-04-03, 19:35

Poduszki wszystkie całe są? :)
Obrazek

Maniek93
Forumowicz

przez Maniek93 » 2013-04-03, 20:15

Jutro mam nadzieję, że znajdę chwilkę żeby skoczyć na najazd i obczaić wodziki.
Poduszki też sprawdzę, tylko jak? Brecha czy wzrokowo? :P
Wracałem do domu od znajomej (~15km) i raz się wpakowałem w dziurę (omijając większa... droga gorsza niż na poligonie :wrrr: ) i raz leciałem do odcięcia - 2 ze zgrzytem, ale to standard u mnie :P Zajeżdżam pod blok i zonk.. więc stawiam, że stało się to w którejś z w/w sytuacji :(

[ Dodano: 2013-04-07, 16:15 ]
Wczoraj byłem popatrzeć na te wodziki i sprawa ma się tak:
Przy lewarku (nr 1) ten bolec przesuwa się jakieś.. 5-6mm, a przy skrzyni na tej tulejce około max 2mm luzu, mogę później wrzucić filmik.
Jeżeli chodzi o poduchy, tylna (od ściany grodziowej) wygląda ok, przednia też. Nie wiem jak u reszty, ale na mocowaniu do budy łapy rozrządu mam takie odbicie jakby tej poduszki, tzn jej obwód, nie zwracałem uwagi czy miałem to wcześniej.
Obrazek

[ Dodano: 2013-04-18, 11:56 ]
Jak już ciągne ten monolog, to pociągne dalej :P
Skrzynia poszła dzisiaj na stół - odłamany kawałek wybieraka.
Reszta biegów chodziła malina, nie było tylko wstecznego...
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Winowajca w całej swej okazałości...
Obrazek