Witam! Ja miałem 205 na feldze ET37 wystawać nie wystawało, ale wrażenia z jazdy po koleinach były bezcenne Rzucało strasznie i trzeba było trzymać kierownicę jak Zorro lejce Pozdro!
jak mocno wystają ?? to raczej od ET zależy. 215 ? 225 :O co ty bmw miałeś czy co, że chcesz pakować do crx'a takie walce ? bezsens. MAX 195 i nic wiecej. Miałem 205 na 17 to była taka lipa że szok
15 cali et 45 kapec 205/50, jezdzilo sie spoko, jedynie koleiny dawaly w dupe, zawias -60, jedyna lipa: przy max skrecie gdzies tarly o nadkola. nic nie wystawalo itp.
Ja jeździłem na 215/50/15 na feldze 6,5x15 ET 32 i przycierały o nadkola dość mocno. Przy masie ok 900kg na koleinach auto jedzie jak chce, przy pałowaniu lata po całej drodze. Na równym jest fajnie, mega hamuje i na zakrętach dobrze trzyma. Ale na codzień nie polecam.
no wiem ze wrazenia z jazdy sa cienkie ale przy wiekszej mocy wole isc w szerokosc chyba niz w wielkosc.
jeszcze moglbym walnac 16 w 205 tylko znowu jakie ET musialo by byc?
przy 200KM nie ma problemów na 195, więc o jakiej "wiekszej" mocy mowisz?
ET musi być większe niż 37 na tyle.. mialem 35 kiedyś i tył obcierał przy dobiciu, przód nie ale za to przy max skręcie obcierało o wewnętrzną stronę nadkola
u mnie są 215/40/17
et nie mam pojęcia. Troche wystaje ale mi to nie przeżkadza. Co do komfortu to tragedi nie ma, choć to za duże oponki i felgi do tego autka i wolał bym coś mniejszego. Obciera przy ostro skręconych kołach i tylko wtedy. Jak chcesz to mam jakięś fotki i mogę na mail podesłać
No właśnie ja tez sie zastanawiam. Mam dmuchnięta cr-ke na 0,6 myślę ze tam jest z 200kucy i mam w tej chwili 175/60/14 i zero trakcji przy jedynce i dwójce.. zastanawiam sie by wsadzić na przód 205/50/15 a tyl 215 bo wiadomo ze dupa lekka a w zakręty wtedy mógłbym wchodzić szybciej.... tylko czy te 205 przy turbie będzie dobre